Liste over Instruments i Måling Emission

Kjøretøy generere potensielt skadelige og giftige utslipp gjennom sine eksosrør, spesielt når de ikke er skikkelig vedlikeholdt. Mange land krever at biler passerer utslipp testing før de blir ansett road-verdig. Spesielle instrumenter brukes til å analysere utslipp og oppdage gasser som nitrogenoksider (NOx), karbondioksid (CO2), karbonmonoksid (CO) og hydrokarboner (HC). 5-Gass analysatorer

Gassrør eksos måles ved hjelp av spesialutstyr som for eksempel omfanget av DyneSystem fem-gass bærbare analysatorer. Disse instrumentene test og måle mengden av eksosen for spesifikke gass komponenter, inkludert CO, CO2, NO, HC og oksygen. Utstyret er først kalibreres ved hjelp av luft før hver bruk for å sikre nøyaktige målinger. Analysatorer har en prøve linje for å samle avgasser og en to-trinns filter system som er i stand til å oppdage og fange både store og små partikler. Systemer har touch-screen grensesnitt som tilbyr kontroll over manuelle operasjoner. Veggmonterte kabinetter er tilleggsutstyr til huset instrumenter når den ikke er i bruk.
Dynamometer

dynamometer er en elektronisk roller enhet som brukes inni bilen inspeksjon bukter å måle eksosutslipp . Testen bilen er kjørt på dynamometerinnstillingene valsene og testing begynner. Dette instrumentet simulerer selve eksos at bilen produserer mens i kjøring i lav hastighet (15 km /h) og ved akselerasjon, alt mens du fortsatt sitter i bukta. Det er brukt i forbindelse med en fem-gass analysator for umiddelbar data avlesning.
Scanning Tools

Mange biler produsert etter 1980, og alle modeller produsert etter 1996 har noen form for on-board datastyrte diagnostiske systemer (OBDs). Disse datamaskinene kan overvåke Vehicular delsystemer som eksos sensorer og oksygen sensorer. Skanning verktøy utviklet for å utnytte OBD-teknologi kan lett kobles til disse ombord datamaskiner for å teste utslippene. Håndholdt elektronisk skanning instrumenter kan gi real-time vurderinger ved måling Vehicular utslipp.
Gasskappe Testing

gasskappe testing sjekker for lekkasjer fra hele kjøretøyet gasskappe seler . Invisible bensin eller diesel røyk er flyktige gasser og sigevann i atmosfæren kan gå ellers uoppdaget hvis inspeksjoner ikke er gjort. Ifølge Illinois Environmental Protection Agency, er om lag 40 prosent av hydrokarbon-utslipp i luften på grunn av fordampning av bensin fra utette gasskapper. Instrumentet brukes til testing består av en kort, bred rør med en trykksatt måler festet. En ende av røret kobles til den udekkede gasskappen på kjøretøyet, og gasskappen som ble fjernet er skrudd inn på den andre. Trykket er brukt og lesing på måleren avslører eventuelle lekkasjer.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/general-car-maintenance/129642.html

Previous:
Next:

Generelt vedlikehold av bil