Hva er en kamaksel aktuator ?

En aktuator refererer til en enhet som brukes til å kontrollere eller flytte et system eller mekanisme . En kamaksel aktuator brukes til å kontrollere kamaksel timing. Kamaksel

En kamaksel er en sjakt festet til cam. Dette er den roterende del i en mekanisk kopling utformet for å konvertere sirkulær bevegelse til lineær bevegelse. Aktuatoren brukes til å gi skyvekraft til bunnen av kamaksel akselen.
Timing

Timing mellom rotasjon av veivaksel og kamaksel er integrert i riktig funksjon av en kjøretøyets motor . Veivakselen refererer til en motor del benyttet for å omdanne lineær frem-og tilbakegående stempel- bevegelse inn i rotasjonsbevegelse . Kamaksel driver poppet ventiler , som kontrollerer både avgasser og luft-til - drivstoffblandingen flyt . Ventilene må lukke og åpne på de nødvendige poeng i løpet av slaglengderegulering å overføre gasser og blanding . Dette timing er tilrettelagt via aktuatoren.
Aktuator

kamaksel aktuator mounts til slutten av kamaksel og enten bremser eller gir raskere åpning og lukking av de poppet ventiler via kommandoer som sendes av Engine Control Unit . Dette gjør ventiltider for å være mer presis , noe som bidrar til optimal motorytelse .

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/general-car-maintenance/129007.html

Previous:
Next:

Generelt vedlikehold av bil