Hva er forskjellen mellom en Drivaksel & en Axle Shaft ?

Modern motorvogn konstruksjon innebærer tusenvis av deler , noe som gjør det uunngåelig at noen komponenter vil ha lignende navn ennå forskjellige funksjoner. Ulike skaft , som drivaksler og aksel sjakter, er eksempler på dette. Funksjon

Mens både aksel og drivaksler overføring mekanisk kraft fra ett sted til et annet , tjener de forskjellige funksjoner i bilens drivverk . Drivakselen overfører kraft fra girkasse til bakre differensial girkasse. Akselen sjakter overføre makt fra den bakre differensial girkassen til hjulene .
Bygg

Aksel sjakter ligne solid- stålstenger med tennene kuttet i sine mål. En drivaksel er et hult stålrør med større diameter enn en navhylse og med universalledd i hver ende . Disse leddene tillate bakre differensial å stige og falle med den bakre fjæringen uten å binde en roterende drivaksel .
Sted

drivaksel går nedover midten av en kjøretøy fra baksiden av overføringen til den bakre differensial girkassen og er synlige under kjøretøyet. Aksel aksler er skjult inne i stål påkjørsler hus kjører fra differensialen til hver av bakhjulene .

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/general-car-maintenance/128480.html

Previous:
Next:

Generelt vedlikehold av bil