Hvordan sjekke et bilbatteri Life

Den gjennomsnittlige bilbatteri har en levetid på tre til fem år. Ekstreme temperaturendringer eller hyppige, korte turer kan påvirke en bil batteriets levetid. Det er ingen måte å fastslå nøyaktig hvor mye lenger et batteri vil opptre i forhold til tid. Du kan finne ut om batteriet er fortsatt på optimal ytelse, eller om det er på tide å kjøpe et nytt batteri. Du trenger
Voltmeter
Vernebriller
Beskyttende klær
Vis flere instruksjoner
en

Beskytt deg selv ved å ta på verneutstyr (dvs. lange ermer, bukser og vernebriller). Batterisyre kan forårsake alvorlig skade.
2

Grip voltmeter og sette hjulene på 0-50 DCV serien.
3

koble fra bilbatteriet ifølge til instruksjonene i bilens håndbok. Koble fra minuspolen først, fordi hvis du kobler plusspolen først, risikerer du å kortslutte batteriet. Hold den positive terminalen dekket med en fille for å unngå kortslutning i batteriet.
4

Koble positiv (rød) leder av voltmeter til plusspolen på batteriet (merket med en "+" tegn), og den negative (svart) ledelsen i voltmeter til minuspolen på batteriet (merket med en "-"-tegn).
5

Sjekk voltmeter. Hvis batteriet lades riktig, bør det leses mellom 12,6 og 12,8 volt. Noe under 10 indikerer at batteriet må lades.
6

Sjekk væskenivået i batteriet mens det fortsatt er koblet hvis voltmeter lesing er ikke tilstrekkelig. Oppnå dette ved å løfte opp batteridekselet og titte inn i avdelinger. Hvis elektrodeplatene ikke er neddykket, tilsett destillert vann til væsken er omtrent en kvart tomme over elektrodene.
7

Koble til batteriet, plusspolen først, og deretter starte bilen. Med bilen på tomgang, sjekk spenningen igjen. Hvis den er over 14 volt, er systemet lades riktig. Hvis det er under 12 volt, kan det hende at lading systemet være feil. Dette kan bety enten at batteriet må byttes, eller du har et problem med dynamo din.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/general-car-maintenance/128337.html

Previous:
Next:

Generelt vedlikehold av bil