Hvordan en dynamo og regulator Work?

En dynamo og regulator er begge komponenter av elektriske systemer i motorkjøretøyer. Generatoren genererer den elektriske strøm som kreves for å starte og drive motoren , mens regulatoren styrer spenningen . Dynamo

En dynamo består av to sett med elektriske viklinger, en spinnende sett kjent som en rotor og en stasjonær sett kjent som en stator . Disse delene , sammen med en Likeretterenheten - en komponent som konverterer vekselstrøm ( AC) til likestrøm ( DC ) - og et sett med børster for å opprettholde kontakt med rotoren , er plassert i et metall casing . Disse elementene kombineres for å generere elektrisitet som trengs.
Regulator

En regulator kan være innenfor eller utenfor dynamoen boliger. Den styrer feltstrømmen til en rotor inne i generatoren , noe som begrenser spenningen til 14,5 volt eller mindre. Den retter hovedsak dynamoen når du skal lade .
Viktigheten

dynamo, regulator og ledningene som kobler dem utgjør ladesystemet av et motorisert kjøretøy . Hvis systemet svikter, uansett grunn , vil det i batteriet snart bli tømt og motoren vil ikke ha nok strøm til å fyre av tennplugger .

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/general-car-maintenance/127374.html

Previous:
Next:

Generelt vedlikehold av bil