Vil My Car Start med en defekt 02 Sensor ?

Automotive motorer er avhengige av elektroniske enheter , som for eksempel oksygen sensorer , for å hjelpe en bil for å effektivt. En defekt oksygen sensor ikke bare vil begrense bilen din datamaskin evne til å regulere brensel optimalt, kan det ha negativ innvirkning på motoren til et punkt at det hemmer bilens evne til å starte riktig. Definisjon

En O2 sensor, eller oksygen sensor, er en enhet vanligvis skrudd inn i en bil eksos manifold å måle oksygen mengden som finnes i avgassene . Bilens ECU , eller motor datamaskin enhet , leser disse målingene og bruker dem til å bidra til å kontrollere driften av forbrenningsmotor. Mengden oksygen i eksosen bestemmer hvordan datamaskinen manipulerer drivstoff og luft blanding å brenne så rent som mulig .
Årsaker

En oksygen sensor kan mislykkes over tid og gi feil avlesninger til motor datamaskin , som kan forårsake det å legge til eller redusere mer drivstoff enn nødvendig for luft /drivstoffblandingen . Det vil føre til mer forurensende utslipp og redusert drivstoff- effektivitet . Oksygensensorer kan også være forurenset fra kjølemiddelsjekk eller bly fra blyholdig bensin , og av miljømessige faktorer som for eksempel vei skitt eller fuktighet .
Operation

I mange tilfeller en bil vil starte med en defekt O2 sensor, men sensoren kan føre til at bilen slå tilbake eller stoppe på tomgang. En defekt O2 sensor også kan forårsake så lite drivstoff som skal sendes til motoren at bilen ikke kan starte.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/general-car-maintenance/127194.html

Previous:
Next:

Generelt vedlikehold av bil