Hvordan endre en oksygen sensor i en 2005 Jeep 3.7L

The 2005 Jeep 3,7-liters motor er virkelig en Chrysler 3,7-liter og finnes i Jeep Liberty, Grand Cherokee og Jeep Commander biler. Oppstrøms oksygen sensorer på disse motorene er plassert i eksosmanifolden like over flensen hvor eksos downpipe bolter til manifold. Den nedstrøms oksygen sensoren er plassert i eksosrøret mellom manifold og katalysator. Plasseringen varierer noe fra modell til modell, men den generelle plassering er den samme. Du trenger
Jack
Jack står
Oxygen sensor socket
Ratchet
Vis flere instruksjoner
en

Løft den fremre enden av Jeep din med en jekk og posisjon et sett med bukker under rammen for å støtte Jeep. Fjern jack fra under Jeep slik at du ikke prøver å omgå den.
2

Finn oksygen sensor fra under Jeep. Hvis du arbeider på oppstrøms sensor, vil du finne det i eksosmanifolden. Hvis du arbeider på nedstrøms sensor, er det i eksosen rett foran katalysatoren.
3

Velg riktig sensor og koble den elektriske kontakten som forbinder pigtail fra oksygen sensor til ledningsnettet på Jeep. Slipp låsetappen og trekke de to kontaktene fra hverandre.
4

Fjern oksygen sensor ved hjelp av en oksygen sensor socket og skralle, snu den mot klokken til det er fritt for manifolden eller eksosrøret. Kast den gamle sensor og tråd en ny sensor inn i manifolden eller eksosrør for hånd. Stram sensor med en oksygen sensor socket og skralle før det er trygt.
5

Koble kontakten fra oksygen sensor pigtail inn i ledningsnettet kontakten, presser de to halvdelene sammen til låseklaffen engasjerer. Vær forsiktig med å rute ledningene pigtail bort fra de varme eksosrør når du installerer den.
6

Gjenta prosessen for å endre noen av de andre tre oksygen sensorer på Jeep. Hvis du er usikker på hvilke som er dårlige, trenger maskinen skannes for feilkoder å begrense det ned før du starter jobben.
7

Løft fronten av Jeep med en jack off bukker og fjerne dem fra under rammen. Senk Jeep til bakken og ta ut kontakten.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/general-car-maintenance/126223.html

Previous:
Next:

Generelt vedlikehold av bil