Automobile Computer Basics

The automotive datamaskinen er også kjent som ECM. Dette betyr "motor kontroll modul". Formålet med ECM-er for å overvåke sensorene av kjøretøyet og kommuniserer med motoren for å foreta justeringer, og for å produsere en feilkode dersom en passende justering ikke er mulig. Koden kan oppdages ved en diagnostisk datamaskin, slik at du kan løse noen problemer før de blir alvorlige. Denne datamaskinen er også kjent som PCM, drivverket kontroll modul. Utslipp

ECM overvåker bilens utslipp. Alle sensorene rapportere til ECM, slik at endringer kan gjøres. ECM sanser utilstrekkelighet, og hvis det ikke kan foreta justeringer, så vil det utløse "Check Engine" light. Dette vil gi en kode som kan oppdages ved en diagnostisk datamaskin.
Komponenter

ECM styrer kjøleviften, bensinpumpe, luft pumpe kontroller, fordamperen systemer og andre komponenter. Systemet er utviklet for å overvåke, kontrollere og rapportere disse elementene, og når komponentene opererer utenfor akseptable parametere, vil dette gi en kode.
Plassering og funksjon
< p> Den ECM ligger under panseret og har flere ledninger som kjører for det i form av en sele. Ledningene er gjort enkel gjennom en prosess som kalles multipleksing. Ledningene er tilordnet modulene og denne prosessen styrer utgangen og inngangen til og fra disse moduler. De diagnostiske funksjoner er lokalisert i driveren område under dashbordet. Skanneren kan installeres og vil begynne å vise feilkoder når systemet startes. Det tar bare noen minutter å trekke alle feilkoder som forårsaker ECM å lyse opp "check engine" lys og produsere disse kodene.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/general-car-maintenance/125507.html

Previous:
Next:

Generelt vedlikehold av bil