Norge bil >> Biler >> Auto Repair >> Generell Auto Repair >> Content

Slik tester du Ignition Coil på en 12-Volt Geo Metro

The Geo Metro, som de fleste andre personbiler, bruker en 12-volts system for å forsyne bilens elektriske behov. Dessverre er bilens tennplugger krever mye høyere spenning for å skape den gnisten som antenner drivstoff-luft-blandingen. Tennspolen gir dette økt spenning ved å konvertere de 12 volt leveres av det elektriske systemet i en kostnad på opptil 30 000 volt. Ganske ofte, når en bil nekter å kjøre eller kjører dårlig, ligger feilen med tennspolen. Du trenger
Voltmeter
Små pipenøkkel eller boksen slutten fastnøkkel
Vis flere instruksjoner
en

Locate tennspolen, koblet til bilens brannmur. Det er en sylindrisk gjenstand med en tykk ledning koblet til den.
2

Fjern plastlokket som beskytter spolen.
3

Bruk et voltmeter for å teste spolen plusspol. Sett voltmeter til 12-volt likestrøm (DC), og trykk den positive sonde til plusspolen på batteriet. Terminalene er boltene på den ene enden av spolen, og den positive terminalen vil være merket med "+". Voltmeter bør lese 12 volt. Hvis ikke, fortsett til trinn 4..
4

Kontroller at tennspolen elektriske kontakten sitter godt på plass. Sjekk under panseret sikring panel for å sikre spolen sikring /relé har ikke gått dårlig. Blåst sikringer av denne typen vises brent. Recheck spolen med voltmeter. Hvis det fortsatt oppdager ingen makt, ligger problemet på et annet sted enn spolen.
5

Koble fra minuspolen å kutte strømmen til spolen.
6

Koble høyspentkabel fra spolen. Dette er den tykk ståltråd som festes til midten av spolen ved hjelp av en kopling som ligner på en tennpluggbeskytteren. Ta tak i støvelen, og dra den rett av spolen som du vrir det.
7

Bruk en 1/4-tommers kjøring socket eller en liten boks fastnøkkel til å koble de negative og positive terminal ledninger fra spolen.
8

Fjern spolen fra brannmuren ved å fjerne de to boltene som fester braketten.
9

Sett voltmeter for å teste motstand (ohm), og berøre sondene til de positive og negative terminaler. Voltmeter bør lese mellom 1,35 og 1,65 ohm for standard-utslipp modeller, og mellom 1,08 og 1,32 ohm for biler med oppgradert (California) utslipp. Hvis avlesningen faller utenfor dette området, må du bytte coil.
10

Kontroller motstand mellom positive og høyspent terminal akkurat som du gjorde i trinn 9. Denne motstanden skal ligge mellom 22,1 og 22,9 kilohm for alle modeller. Hvis avlesningen faller utenfor dette området, må du bytte coil.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/general-auto-repair/74676.html

Previous:
Next:

Generell Auto Repair