Norge bil >> Biler >> Auto Repair >> Generell Auto Repair >> Content

Slik tester Toyota Oxygen Sensor

Hvis du merker en nedgang i Toyotas drivstofføkonomi, kjører bilen grovt og eksos lukter sterk eller motoren er vanskelig å starte, kan du ha en defekt oksygen sensor. Den oksygen, eller O2, leser sensor prosentandelen av oksygen i eksosen fra motoren, og sender denne informasjonen til datamaskinen. Datamaskinen kan da finne ut om motoren er i gang rik eller mager. Hvis en O2 sensor svikter, vil motoren ikke kjøre skikkelig. Du trenger
Digital multi meter
Vis flere instruksjoner
en

Finn frem O2 sensor kontakten i motorrommet på din Toyota. Start motoren og la den gå til den hviler på en normal driftstemperatur. Mens i parken, trykk på gasspedalen for å kjøre motoren over 1200 RPM for to minutter.
2

Trekk ut kontakten fra O2 sensor og plassere den positive ledningen fra en digital multi meter på det, og fest den negative ledningen til batteriet. Stille inn apparatet til 12VDC og se på displayet.
3

merke til målingene på måleren. Spenningen skal svinge mellom 0,40 og 0,60 volt raskt. Hvis den ikke gjør det, må du bytte O2 sensor. Hvis spenningen er innenfor det angitte området, men svinger ikke eller gjør det sakte, bør føleren byttes.
4

Fjern måleren og sett kontakten inn i ledningsnettet. Hvis din Toyota har mer enn én sensor, gjenta testen på hver sensor for å finne ut om noen er defekt. Slå av motoren når du er ferdig med testing.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/general-auto-repair/72376.html

Previous:
Next:

Generell Auto Repair