Norge bil >> Biler >> Auto Repair >> Generell Auto Repair >> Content

? Hva er en VTEC motor

Mange tidlige import biler delte en felles funksjon - deres rykte for drivstofføkonomi og pålitelighet. En av de avveininger for at økonomien var imidlertid en mangel på kraft som ble oversatt til treg ytelse. På 1980-tallet utviklet Honda Motor Company en ny motorteknologi som forbedret ytelse samtidig opprettholde økonomien og avduket det med bruk av VTEC, et akronym for Variable Valve Timing and Lift Electronic Control. Historie

Mens røttene av VTEC teknologi kan spores tilbake til tidlig 1980-tallet, ble utformingen gjennomført i 1989 i DOHC (doble overliggende kamaksler) motor i Acura Integras.

Betydning

Den resulterende forbedring i høy hastighet motoreffekt - og samtidig opprettholde lav hastighet økonomi - ble ønskelig for forbrukerne, og Honda transponert VTEC teknologi for å SOHC (enkel overliggende kamaksler) motorer i andre modeller også.

Funksjon

Tradisjonell kamaksel /ventil design hadde fikset ventil drift på alle turtall. En lapp på en kamaksel hadde dedikert oppgave til handling av en ventil. VTEC utforming innarbeidet en ekstra kamaksel lapp skal kun brukes ved høyere hastigheter.
Operation
p Med VTEC, ble en ekstra arm lagt til det eksisterende vippeenheten. Armen kontakter sin egen mer aggressiv kamaksel lapp, endre virkningen av hele vippeenheten på høyt turtall. Engasjement er datastyrt.

Ved å kunne forbedre høy RPM (omdreininger per minutt) luftstrøm, økt VTEC high-speed effekt og ytelse samtidig ha lavt -speed drivstoffeffektivitet.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/general-auto-repair/71522.html

Previous:
Next:

Generell Auto Repair