Norge bil >> Biler >> Auto Repair >> auto Bremser >> Content

Hwo til å endre Bremser & Rotorer på en 2003 GMC Van

The 2003 GMC Savanna var en full størrelse van, tilgjengelig i 1500, 2500 og 3500-serien, med en rekke motoralternativer. 2003 Savanna kom med et enkelt bakakselen på grunnmodellen, men en dual bakakselen var et alternativ på 3500. Den med 3500 doble bakhjul har et hjulnav extender på forsiden av van. Navet forlengere gjør Bytte front rotorer litt mer tidkrevende. 2003 Savanna hadde seks slepe og åtte-lug oppsett, med ulike moment spesifikasjoner for begge. Du trenger
Bottle hevert (valgfritt)
Tire jern
2 - eller 3-tonns gulv jack
to bukker
White maling markør eller stift
Stor skrutrekker
1/2-inch-drive breaker bar (hvis utstyrt med hub extender)
1/2-inch-drive skralle og socket sett
1/2-inch-drive, 6-tommers forlengelse (hvis utstyrt med hub extender)
en kar plate bremsekalippernes fett
to bokser aerosol brems renere
Hammer (hvis utstyrt med hub extender)
2-bolter, M10x1.5 (valgfritt)
9-tommers eller større C-klemmen
1/2-inch-drive momentnøkkel
1/2-tommers drivhjulet nut socket
Vis flere instruksjoner
bremse rotoren og Pads Replacement Instructions

en

Løsne forhjulene slepe nøtter på van, ved hjelp av et dekk jern. Hev foran van med en jack. Plass bukker under den fremre rammeskinnene av van, på begge sider av motoren. Senk van på jack. Fjern hjulet slepe nøtter helt, deretter fjerne svinghjulet fra van. Hvis van er utstyrt med front hub forlengere, fjerne dem på denne tiden, ved hjelp av instruksjonene i punkt 2 i dette prosjektet.
2

Installer en C-klemme rundt en av de fremre kalippere, slik at den buede enden av klemmen befinner seg på baksiden av bøylen og den gjengede enden er presset mot den utenbords bremsekloss. Lukk C-klemme litt for å komprimere bøylen stempelet, og slipp bremseklossene fra rotoren.
3

Fjern caliper-bolter med en skralle og socket. Fjern bøylen og henge bøylen forfra spiralfjærer med en metall kleshenger. Fjern de gamle bremseklosser, for hånd, fra bøylen braketten. Plasser en av de gamle pads mot bøylen stempelet inne bremsekalippernes. Sett på C-klemmen rundt baksiden av bøylen og støtteplaten av bremseklossen. Stram C-klemme for å presse bøylen stempelet helt inn i kalipperen. Fjern C-klemmen og den gamle bremsekloss. Kast de gamle pads.
4

Fjern bøylen-monteringsbrakett fra baksiden av styringsgruppen knoke, ved hjelp av en skralle og socket. Fjern bremsen rotoren fra hub montering, for hånd. Hvis rotoren sitter fast, sett inn to M10x1.5 bolter i de medfølgende skruehullene i rotoren. Stram boltene jevnt med en skralle og socket å skyve rotoren fra navet ansiktet.
5

Smør ansiktet av navet med caliper fett. Installere den nye rotoren på navet og spinne en enkelt lug mutter på en av studs å holde rotoren på plass. Installer kalipperen-mounting bracket tilbake på styring knoke. Påfør rød Loctite 272 på gjengene på kalipperens boltene. Installer skruene og trekk dem til 129 fot-pounds på en seks-bolt hub, eller til 221 fot-pounds på en åtte-bolt hub. Bruk en 1/2-inch-drive momentnøkkel og socket å stramme boltene.
6

Spray hele skiven og kalipperen brakett grundig med brems renere. Fjern alt fabrikkmontert rustbeskyttende olje fra begge sider av rotoren. Du bør bruke ca 1/2 til 3/4 av den kan for å gjøre én rotor. Smør klipsene på bøylen montering braketten forsiktig med fett. Dette vil hjelpe pads skyve inn og ut enklere. Installere nye bremseklosser på braketten.
7

Installer bøylen over brems montering, og installere kalipperens bolter. Trekk til caliper bolter med momentnøkkel til 74 fot-pounds på en seks-lug montering, eller til 80 fot-pounds på en åtte-lug montering. Fjern den ene lug mutter fra ansiktet til den nye rotoren. Installer navet forlengere på denne tiden, ved hjelp av instruksjonene i avsnitt 2, hvis så utstyrt.
8

Gjenta trinn 2 til 7 for å fullføre rotor og pad erstatning på den andre siden av van. Installer forhjulene bort på van og trekke til mutrene tettsittende med et dekk jern. Hev van utenfor jack stands, deretter fjerne stands og lavere van til bakken. Stram de fremre slepe nøtter til 140 fot-pounds med momentnøkkel og en hjulmutter socket.
9

Sitt i førersetet av bilen og pumpe på bremsepedalen sakte, 10 til 15 ganger. Hvis bremsepedalen ikke blir fast etter omtrent fem pumper, slutte å pumpe pedalen og blø de fremre bremsekalipere.
Hub Extender Instruksjoner
10

Mark navet extender med en hvit maling markør eller stift, på siden av forlengeren som vender mot bøylen. Lag en parallell preg på kalipperen. Dette vil vise deg nøyaktig retning extender må monteres i løpet av installasjonen.
11

Sett en stor skrutrekker inn i en av luftekanalene i ytterkanten av rotoren. Snu hub extender for å låse skrutrekkeren mot bøylen i forhold til din posisjon med van.
12

Installer en 1/2-inch-drive hylse på en av hub extender montering nøtter. Sett inn en utvidelse gjennom ansiktet av navet extender på kontakten. Installer en 1/2-inch-drive breaker bar på forlengelse. Vri mutteren mot klokken for å fjerne den fra hub extender stud. Roter hub extender for å få tilgang til neste monteringsmutteren, og sette pipen tilsvarende. Gjenta dette trinnet til du har fjernet alle de hub extender nøtter. Fjern hub extender, ved hjelp av en hammer til å forsiktig streik extender utover, hvis det er nødvendig.
13

Grease foran hevet området av rotoren. Installer hub extender slik at merkene du har gjort tidligere på linje med hverandre. Installer utvidete montering nøtter, for hånd. Stram mutterne på samme måte som du fjernet dem, men bruke en 1/2-inch-drive skralle stedet for breaker bar. Trekk til mutterne til 94 fot-pounds med momentnøkkel og forlengelse og socket.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/auto-brakes/59311.html

Previous:
Next:

auto Bremser