Hvor mye kan en 1995 Dodge RAM 5.9 være kjedelig ut?

The Magnum 5,9-liters V-8 stammer fra en lang rekke Detroit kraftstasjoner. Som Chevrolet LT-serien, var Magnum egentlig en muskel-bil era kraftverk ettermonteres med alle de nyeste high-tech godbiter for kraft og drivstofføkonomi. Men det er fortsatt en hunk av jern på hjertet, og kan dra nytte av samme type overboring som sine forfedre. Men vær advart: alt er ikke som det kan synes. Magnum vs LA Block

Magnum startet i 1956 som Chrysler En motor, en som er designet for å konkurrere med V-8s fra Ford og Chevy spenner 277-318 kubikk inches. A-serien forble i produksjon frem til 1967, da den ble erstattet av Lightweight A - eller LA - blokk. Borte ble de tidligere polyspherical forbrenningskamre erstattet med høyere ytelse kile. LA forble i produksjon frem til 1992, da den oppgraderte Magnum-serien erstattet den. Mens Magnum og LA-serien hadde bare veivakselen til felles, forble mange av de avgjørende målene det samme.
Boring Myth
p Det har vært en myte å gå rundt i mange år at en gitt motor vil alltid akseptere en viss overbore - men det er bare ikke tilfelle. The Magnum sylindre, som de fleste andre motorer, ikke egentlig sitte rett i midten av hylse. De er forskjøvet, slik at den siden som mottar mest sideveis skyvekraft - i dette tilfellet, er den nederste - er litt tykkere enn den ikke-thrust side. Ideelt sett burde ekstra materiale på trykkstykket side bety at etter et gitt antall miles, bør sylinderen slites jevnt hele veien rundt. Men det gjør aldri. Flaskens diameter sentrum pleier faktisk å skifte mot thrust side som stempelet spiser opp sylinderveggene, slik at mengden av materiale som er tilgjengelig for overbore avvike fra motor til motor.
Veggtykkelse

Den eneste måten å være sikker på hvor mye materiale du trygt kan fjerne er å ha sylinderveggene sonic sjekket for tykkelsen på både skyvekraft og ikke-thrust sider. En sonisk checker fungerer noe som sonar riggen på en ubåt eller en flaggermus - det sender en lydbølge gjennom sylinderveggen og deretter måler tiden det tar for at lydbølge å gjøre det ut den andre siden av veggen. Selv om dette kan virke ganske high-tech, vil nesten enhver anstendig maskin butikk har en sonisk checker og tilby tjenesten for minimal kostnad. For denne motoren, kan du overbore sylinderen så mye du vil så lenge du har minst 0.120-tommers metall tykkelse på thrust side og 0.100 på de ikke-thrust side.
Generelle retningslinjer

Den gode nyheten her er at blant de mange finesser Magnum så over LA var en tynnere chrome-moly ring pakke som redusert slitasje. Så du bør ikke se for mye boring bære selv på en motor med relativt høy kjørelengde. Den dårlige nyheten er at 360 er den største motoren i denne familien, noe som betyr at du ikke har mye plass til å leke med når det kommer til overboring. Generelt sett, slitasje avhengig av hvor mye du allerede har og hvor boringen midtlinjen legger, er en 0.040-tommers overbore ganske mye grensen for denne motoren. Legge 0.040 til Magnum er 4.04-tommers diameter vil bringe forskyvning opp til 374,44 cubic inches fra lager 367,13 cubic inches. Alt annet likt, det er en omtrentlig 1 til 2 prosent økning i kraft fra tomgang til redline.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/Aftermarket/general-auto-upgrades/96887.html

Previous:
Next:

Generelle Auto Oppgraderinger