Forstå Racing Coil Springs

Det er mye mer å spiralfjærer enn møter øyet. Mange av engineering går inn å velge en fjær med akkurat den rette diameter, coil teller, wire diameter og progressivt, og alle disse faktorene kan utgjøre forskjellen mellom å komme i første og å være en også-løp. Grunnleggende faktorer

Bortsett fra våren rente, er det fem grunnleggende aspekter til spiralfjær motivet: generelle våren diameter - aka "gjennomsnittlig diameter" - wire diameter, den "frie høyden" av fjær i den ubelastede stilling, avstanden mellom spolene og antallet aktive spoler. Aktive spoler er det antall viklinger som faktisk beveger seg ved suspensjon kompresjon, som vanligvis gjelder alle unntatt den siste spole på hver ende. End spoler kan enten være "åpen" som om kuttet fra resten av spolen, "lukket" ved å bøye enden av fjæren opp til kontakt med den ovenfor spole eller malt til en konus slik at undersiden av fjæren er flat.
Open Space

Åpen plass mellom spolene er en av de viktigste faktorene for våren design, siden det til syvende og sist avgjør hvor langt våren kan komprimere eller utvide. Jo mer åpen plass du har mellom spoler, jo mer plass våren har å komprimere og jo større utvalg av våren press. Mer åpen plass vil legge større allsidighet til fjæring og bedre kontroll vektoverføring, men det har en alvorlig ulempe når det gjelder holdbarhet. Mer åpen plass betyr en lavere spole teller, som legger mer stress på spoler som er der. Dette gjør våren mer sannsynlig å ta en "set", eller begynner å synke og mister kjørehøyde etter installasjon.
Wire Tykkelse

hjelp tykkere ledningen er en primær middel for å gjøre våren stivere, og gjør våren mindre sannsynlighet for å "sette" - eller permanent komprimere og få kortere - etter installasjon. Problemet med å bruke tykkere ledning som eneste måte for å endre frekvensen fjær er at den reduserer åpent rom mellom spolene og antallet aktive spoler i fjæren. Redusere antall aktive spoler betyr å øke mengden av belastningen du trenger å flytte på våren en gitt avstand, noe som reduserer allsidighet i progressiv fjæring hastighet og reduserer vår levetid. Reduksjon av en åpen plass mellom spolene betyr fjæren vil ikke være i stand til å komprimere så langt uten å binde opp eller går faststoff. Til syvende og sist ender tykkere fjærtråd opp begrense allsidighet, progressivt og lang levetid sammenlignet med andre metoder.
Mean Diameter

En mindre diameter spole gir en sterkere våren. Begrunnelsen er ganske enkel: Du setter mer metall i et mindre område, og våren blir vanskeligere å komprimere. Reduksjon skruefjær diameter er en metode som vanligvis anvendes for å øke fjær hastighet enten som et supplement til eller erstatning for tykkere tråd og redusert spiral teller, men det har også ulemper. Den kan også brukes til å kompensere den fjæringsgrad tapt ved å bruke tynnere ledning eller flere sløyfer, men kan bare foretas til fjæren så liten diameter før det begynner å bøye seg ut under belastning i stedet for å komprimere, vanligvis, vil fjærene begynne å bøye seg ut når våren lengden overstiger fire ganger så høy som våren diameter.
Tapered Wire og Progressive Springs

Sjelden vil du finne en fjær med en fullstendig lineær rate, eller en som krever like mye kraft for å komprimere per tomme gjennom hver centimeter av sin bane. De fleste produsenter bygge spiralfjærer med konisk wire som er tynnere i den ene enden enn den andre. Dette gir en progressiv fjæring rente, hvor hver tomme av våren reiser krever mer trykkraft enn den forrige. I forhold til søknaden, en progressiv fjæring gjør at suspensjonen å gå raskere å absorbere road ujevnheter, men "strammet opp" for å avverge kroppen lean i hjørnene. Dette er et viktig hensyn ved valg av spiralfjærer, siden en fjær som er vanskeligere ved full kompresjon kan godt være mykere ved delvis komprimering. Tar hensyn til vårens stivhet kurve, eller hvor fort den får prisen under komprimeringen.
Hva det koker ned til

I de fleste tilfeller vil du ønsker å velge en fjær som slår en balanse mellom antall aktive spoler - flere spoler tilsvarer en mer kompatibel suspensjon - den åpne plassen mellom spolene - som dikterer hvor mye suspensjon komprimering før spolen bind - og ledning tykkelse, som bestemmer hvor lenge våren vil vare. Du må balansere disse faktorene med våren diameter, siden en større diameter våren er en mykere en. De prioriterte faktorer i rekkefølge: bruker den tykkeste ledningen, maksimere åpen plass, økende spiral telle og økende våren diameter. Dra bilen forstilling og off-roadere vil ønske å bruke lengre fjærer med tykkere wire og mer åpen plass for å maksimere vektoverføring og suspensjon artikulasjon.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/Aftermarket/general-auto-upgrades/96847.html

Previous:
Next:

Generelle Auto Oppgraderinger