Hva er forskjellen mellom en Marine Engine og en bilmotor?

Marine motorer er bygget tøffere enn bilmotorer, og prisen viser det. Alt fra salt til arbeidsmengden setter standarden høyt for båtmotorer. Selv om de fleste av de samme prinsippene gjelder, biler bare ikke har samme stamme sette på dem som båter gjør. Dette er tydelig, ettersom biler ikke bare vil overleve båter, men vil holde sin verdi mye lengre. En forbruker vet en brukt båt har en mye større sjanse for å bli tilsmusset enn en brukt bil gjør. Salt

bilens radiator bruker luft passerer gjennom den avkjøles sitt vann jakke. Båter pumpe sjøvann gjennom motorblokken å holde temperaturen nede. Dette betyr marine motorer må være konstruert for å tåle salter og andre korrosive elementer. Selv båter på innsjøer må takle alle organismer og rusk som kommer med pumping rå vann inn i motorblokken. Forskjellen i konstruksjonen mellom båt og bil motorer er tydelig i slike områder som hodet pakninger, ventil guider, vannpumper, og fryse plugger.
Spark-Proof

båtmotorer utgjøre en betydelig sikkerhetsrisiko. De er ikke godt ventilert. Motoren må ha betydelig beskyttelse mot elementene, men dette bringer faren opprettet av begrenset ventilasjon. Gnister er farlig når damp fra brennbare væsker bygge opp i lukkede rom. Startmotoren, dynamo og distributør av marine motorer vil være gnist-bevis.

Heavy Duty

Båtmotorer jobbe under langt større motstand enn en bilmotor gjør, fordi vann er tyngre enn luft. Mens dekk er utformet for å minimere friksjon, båter er under konstant friksjon med vann. En bil kan bare bruke 5 til 10 prosent av sin maksimale hestekrefter, men båtene vil bruke mye mer for å bo i gang. Båtmotorer er større og mer heavy-duty å tåle en konstant belastning.
Tilgang

Båtmotorer generelt cruise ved lavere hastigheter som bilmotorer. Båtmotorer vil bli innstilt for å øke dreiemomentet på lave turtall og minimere high-end hastigheter.
Transmission

Pleasure-båt marine motorer ikke har multiple-trinns girkasse. De har to gir: en for fremover, og en for revers. Svært sjelden det vil være en tre-giroverføring der en andre gir forover vil bli engasjert når båten når flyet. Grunnen til den manglende overføring en gang er det faktum at båtene er ved konstant belastning når de er i gang, på grunn av friksjonen av vannet. Hvis du legger av gassen på en bil, vil det gli for en stund. Hvis du legger av gassen av en båt, vil den stoppe brått. Det er grunnen til at båtene ikke trenger et bremsesystem.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/Aftermarket/general-auto-upgrades/95636.html

Previous:
Next:

Generelle Auto Oppgraderinger