DIY Turbo Manifold

En av de vanskeligere delene av en turbo installasjon innebærer ganske enkelt å feste turbo til motoren din. Selv mindre av et problem for de med vanlig firesylindret og V-8 motorer, presenterer denne oppgaven mer av en utfordring for de som ikke liker så sterk ettermarkedet støtte for sin V-6, inline-seks eller en rekke underlig konfigurasjoner. Heldigvis, vil litt sliping og sveising ferdigheter gå en lang vei mot å aktivere noen turbo installasjon. Eksos flens

Selv om mange high-end produsenter gjør eksos flenser fra 1/4-inch-thick stålplater, gjør mange av oss ikke har tilgang til datastyrte vann-jet maskiner eller plasma kuttere . For den enkleste DIY turbo manifold, bare bruke fabrikken flenser, endre dem etter behov.
P Hvis din eksosmanifold festes til bilen med eksos flenser som bruker et individ underlaget for hver port, begynner ved sveising et stykke jeksel-fit plate mellom den enkelte flenser. Hold manifold boltet til motoren når du gjør dette for å hindre manifold heat-fordreining. Ta manifolden til en sag resten av manifolden bort, slik at bare flat flens.
Runners

Du kan gå en av to veier med løperen Design: rørformet race-header stil eller log-type. En tilpasset bøyd header-style manifold vil alltid gi bedre ytelse, men krever en rekke spesielle verktøy, teknikker og ferdigheter som er utenfor rammen av de fleste menneskers fabrikasjon ferdigheter. Log-type manifolder er omtrent 80 prosent så effektiv som rørformede manifolder, og mye enklere å bygge. Se Ressurser for bilder av en log-type manifold.

Hjelp 1/8-inch-thick tubing, sveise en 2-tommers-lange løper til hver port på ny eksos flens, som samsvarer med formen på porten så tett som mulig. Det er helt akseptabelt (og informert selv) å ha en større løper enn en eksos port, men aldri gå mindre. Leppen skapt av en større løper kan faktisk bidra til å hindre eksos hjemfall, men en liten runner vil gjøre noe, men redusere strømforbruket.
Plenum

overtrykkskammeret, kuttet en lengde på 3 cm i diameter, 1/8-tommers veggtykkelse stålrør litt lenger enn avstanden fra utsiden av den første løper på utsiden av den siste. Sveise en sirkulær plate stål plugg i en ende, og et 90-graders bøy av samme rør på den andre. Dikte opp en 1/4-inch-thick flens til å passe turbo mount, og sveise det på toppen av din 90-graders albue, og jevner ut alle innsiden kantene med en die jeksel.
Montering

Etter sliping en semi-sirkulære depresjon inn runner din slutter å passe plenum, tack-sveis plenum på plass med turbo flensen vendt opp. Fjern plenum /runner montering, og avslutt-sveise det. Bruk en drill og dø jeksel å fjerne plenum vegg materiale inni løpere, og male de indre kantene glatte med løpere. Du må kanskje ta din nye manifold til en maskin butikk å flate ut manifold og turbo-mount flenser, men alt skal bolten sammen uten alvorlige komplikasjoner.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/Aftermarket/general-auto-upgrades/83912.html

Previous:
Next:

Generelle Auto Oppgraderinger