Hvordan Wire en bilstereo System

Kabling bilens stereoanlegg selv er en relativt enkel prosess for de med selv de mest grunnleggende kunnskap om elektriske ledninger eller bil reparasjon, og er en fin måte å spare penger på bilens stereoanlegg. Du trenger
Guide til å fjerne dash og høyttaler paneler av bilen
Tenger
9 volts batteri
Utility kniv
Wire cutters
Skrutrekkere
Liten bit av sand papir.
Wire strippere
Forsterker ledningsnett kit, Elektrisk tape
Vis flere instruksjoner
Oversikt over Bilstereo Systems
en

Forstå det grunnleggende av alle bilstereo systemer. En bil stereoanlegg består av fire hovedkomponenter og ledninger som forbinder dem. Dette er hovedenheten, hovedhøyttalerne, valgfrie forsterkere og subwoofere, som også er valgfritt, men generelt ansett som en nødvendig del av enhver god system.
2

Vit at kjernen i enhver bil stereo er hovedenheten, som er kassett eller CD-spiller som går i dashbordet. Alle de andre komponentene er koblet til hovedenheten med minst ett par ledninger.
3

vite om bilens høyttalere. Hovedhøyttalerne er vanligvis to i front og to i ryggen, men med det som er kjent som komponent høyttalere, er hver høyttaler brutt ned i to høyttalere: en for høyder og en for bass. Hver høyttaler eller høyttaler sett (kjent som en kanal) kobles til hovedenheten via et par ledninger. Vanligvis hvis du installerer en ny hovedenhet du ønsker å installere nye høyttalere.
4

vite om forsterkere. Forsterkere gi ekstra strøm til høyttalerne og /eller ekstra kanaler med makt for ekstra høyttalere. Den mest vanlige bruken for en forsterker (amp) er å drive subwoofere. Forsterkeren kobles til hovedenheten via en RCA-kabel og ofte en "remote" ledning, og også kobles direkte til bilens batteri gjennom en smeltet "hot" wire og til bilens chassis med en kort jordledning. Denne artikkelen er basert på bruk av en eneste forsterker koblet til et par kompakte størrelse. Hvis du ikke har disse komponentene bare ignorere trinnene til den spesifikke amp, vil gjøre det ikke påvirke resten av installasjonen din.
5

vite om subwoofere. Subwoofere er en del av enhver god stereoanlegg. De gir den dype bassen som små høyttalere ikke kan oppnå. Subwoofers er koblet til forsterkeren som kan vanligvis bli montert direkte til den SUBWOOFERBOKS. Hvis du ikke har subwoofere kan du bare ignorere trinnene som er spesifikke for dem.
Forberedelse til installasjon
6

være skikkelig forberedt. Dette er ekstremt viktig, siden du ikke ønsker å realisere du mangler noe i midten av installasjonen
7

kjøpe følgende:. En bil stereo ledningsnett som forbinder eksisterende ledningsnett for din gamle hovedenheten til den nye (dette vil være spesifikke for BÅDE modell og år av bilen og til gjør av din nye hovedenhet), en forsterker ledningsnett kit som vil inneholde alle ledninger for å få strøm og signal til forsterkeren din; seks meter av 14-gauge speaker wire for subwoofere. Høyttalerne skal ha kommet med sine egne høyttaler ledninger.
8

Skaff en guide til å fjerne dashbordet, dører paneler (eller hva kupé høyttalerne er i), og gulvet støping av bilen. Du kan være i stand til å finne en guide for dette på nettet. . Hvis ikke, kan du få en reparasjon manual for bilen din på de fleste bil-butikker og på nettet)
9

Samle følgende verktøy: Skrutrekkere å passe jobben, tang, avbitertang, wire strippere, en utility kniv, sandpapir eller en fil, elektrisk tape, en 9-volts batteri, og andre verktøy som instruksjonene for installering av hovedenheten og bilen guider angir.
Installasjon

10

Koble fra bakken (negative) kabelen fra batteriet først og fremst. ALDRI arbeid på det elektriske anlegget i bilen din med denne koblet til.
11

Installer de nye høyttalerne. Begynn med å fjerne panel av høyttaleren kabinett. Skru og koble den gamle høyttaleren.

Ideelt speaker wire vil bli koblet til de gamle høyttalerne med en metall klipp som kan skyv rett videre til dine nye. Hvis ikke, kutte ledningen av de gamle høyttalerne, stripe ca en halv tomme av det, så kutt de siste seks inches eller så av høyttaler ledningen som fulgte med høyttalerne slik at du har de riktige kontaktene med en liten ledning festet, strippe en halv tomme av disse ledningene og vri koble dem til eksisterende speaker wire. Bøy vendinger slik at de er i tråd med wire og pakk hver tilkobling i elektrisk tape så ingen ledning viser for å beskytte dem.

Fest kontaktene til den nye høyttaleren. Sørg for å koble den negative ledningen (-/black) til den negative terminalen på høyttaleren og den positive ledningen (+ /rød eller hvit) til positiv. Skru høyttaler på plass. Hvis du har komponent høyttalere, og derfor en crossover, pass på at crossover er sikret i høyttaleren kupé slik at den ikke sprette rundt mens du kjører.

Vent med å sette høyttaler kabinetter sammen igjen før du har installert hovedenheten.
12

Følg instruksjonene du fikk for å fjerne den delen av dashbordet dekker det og ta ut din eksisterende hovedenhet. Koble bilstereoen ledningsnettet til kontakten som var festet til din gamle radio og fest den andre enden til den nye. Koble antennekabel (den eneste ledningen med den store pluggen på slutten) til den nye hovedenheten også.
P Hvis høyttalerkablene er atskilt fra selen koble dem ved hjelp av metoden for stripping, vridning, og taping beskrevet ovenfor. Gjør denne en av gangen eller bruk maskeringstape til merking av ledningen for å unngå forvirring. Hvis du har problemer med å finne ut hvilke ledninger går til hvilken høyttaler eller som er positive og negative lese tips nederst i denne delen.

Ikke legg nye hovedenheten i dashbordet ennå-du fortsatt trenger å koble forsterkeren til det. Sett høyttalerkabinetter sammen igjen nå.
13

Fest tykk positive (+ /rød) strømkabel for forsterkeren din til kontakten på plusspolen på batteriet. Settet du har kjøpt burde ha kommet med en o-ring på den ene enden av ledningen (du må kanskje krympe den på deg selv, hvis så gjør det på slutten med sikringen), kan denne ringen bli klemt i bolten som kobler bilen til batteriet.
14

Sett sikringen i sikringsholderen.
15

La strømkabelen gjennom brannmuren på bilen din (det er vanligvis en åpning på førersiden) og sammen til baksiden av bilen der din amp er. Det er vanligvis best å kjøre denne ledningen under plast list som går langs den nederste kanten av bilen din, vil du aldri strømkabelen til å komme nær noen høyttaler ledninger. Samtidig kjøre fjernkontrollen på ledningen (en virkelig tynn tråd fra forsterkeren ledningene kit), gjennom dashbordet der hovedenheten vil sitte sammen med strømkabelen til forsterkeren.
16

På den andre siden av bilen kjøre RCA signalkabel gjennom dash fra hovedenheten til forsterkeren (det er et par ledninger sammen med kontaktene på hver ende).
17

På baksiden av bilen plukke nøyaktig hvor forsterker og subwoofere kommer til å gå. Del av å velge dette er at tykk svart jordkabel (negativ) må ha et sted å koble til metallrammen på bilen din. Dette bør være så kort som mulig, du aldri vil at jordkabel å være lenger enn 3 meter.
18

Finn en god skrue eller bolt, ta hvis off og sandpapir metalloverflaten at o- ring vil ta kontakt med, og skru den ned tett.
19

Fest RCA signal kabel og fjernkontroll på kabelen til hovedenheten og fest strøm, jord, RCA signal, og fjernkontroll på ledninger til forsterkeren.
20 p Hvis du ikke allerede har gjort det, plassere subwooferen boksen i bagasjerommet og koble forsterkeren til det hvis det er det du gjør. Hvis du ikke kommer til å skru forsterkeren til subwooferen boksen så det må være festet til noe annet.
21

Fest 14-gauge høyttalerkablene til venstre og høyre kanal av forsterkeren og til høyttaler kontaktene på subwoofer boksen.
22

Monter hovedenheten i dashbordet. Dobbeltsjekk alle tilkoblingene på baksiden av det å sørge for at de er sikre. Skyv hovedenheten inn i sporet i dashbordet og skru den på plass. Før du tilknytte dashbordet, koble til jord (negativ) kabelen til bilens batteri og slå på stereo på og flytte rundt bilen lytter til hver høyttaler for å sørge for at alt fungerer som det skal. Deretter satte strek igjen. Du er ferdig!

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/Aftermarket/car-stereos/80383.html

Previous:
Next:

bilstereoanlegg