Norge bil >> Bil >> biler >> Content

Den Checker Auto Parts 500

The Checker Auto Parts 500 er et NASCAR-løp kjøres hvert år på Phoenix International Raceway i Avondale Arizona. Det har vært arrangert hvert år siden 1988. Selv om det ikke alltid var kjent som Checker Auto Parts 500, har løpet vært kontinuerlig run.Phoenix International Raceway er en én kilometer tri-oval racerbanen som ble åpnet i 1964. Det var ment å være hjemme til Phoenix open-wheel racing, men at kretsen aldri virkelig tok av i US.Checker Auto Parts 500 - Historie og informasjon om RaceThe biler kjøre 502 kilometer eller 312 miles for dette løpet. Løpet var tidligere kjent som 500 Checker, 500 Autoworks, 500 Pyroil, 500K Pyroil, Slick 50 500, Dura Lube 500, Dura Lube 500 Presentert av Kmart, Dura Lube /Kmart 500, Checker Auto Parts /Dura Lube 500, Checker Auto deler 500 Presentert av Pennzoil, Checker Auto Parts 500 og Checker Auto Parts 500 Presentert av Havoline.Checker og Chevron er dagens sponsorer til løpet og fortsette å sponse det årlig. Det første løpet ble vunnet av Alan Kulwicki i 1988. Kulwicki døde forferdelig i 1993 i en bilulykke. Siden da løpet ble vunnet av Rusty Wallace, Jeff Burton, Tony Stewart, Dale Earnhardt Senior og Junior, og Kyle Bush. Det er mange andre seierherrene, men de er trolig den mest kjente ones.This rase har en rik historie og tradisjon som en av de mest konkurransedyktige og lang stående løp på NASCAR krets. For mange er det en stor ære å vinne dette løpet som de tidligere vinnerne navn vil bevitne. Dette løpet forekommer svært sent i sesongen når poengene er et must slik at alle syklistene er på et spill når de kommer til Phoenix. Dette løpet skjer i november og er den nest siste. Været i Phoenix er vanligvis perfekt denne tiden av året for racing.While det kan ikke ha samme navn anerkjennelse som Daytona eller Talladega, The Checker Auto Parts 500 er og vil fortsette å være en av de viktigste løp av året. En seier her kan redde eller ødelegge en hel sesong. For noen syklistene hele sesongen er på linjen, for bilprodusentene navnet anerkjennelse som følger med et mesterskap, og for de som ikke er i drift av Nextel cup sjansen til å spille spoiler og gjøre en siste skvett før sesongen renner ut .
By: Hugh J. Lara