Norge bil >> Biler >> brensel >> bensin >> Content

Bruk av lav-oktan i en Mercedes E430

Premium, høyoktan drivstoff er spesifisert av Mercedes for bruk i E430 deres. Imidlertid er noe kortvarig bruk av lav-oktan drivstoff i E430 akseptabelt under visse omstendigheter og kjøreforhold. Hvis høyoktan er ikke tilgjengelig i de fleste tilfeller kan du midlertidig bruke vanlig, men det er mye bedre å unngå dette hvis det er mulig. Å vurdere bruk av lav-oktan i en E 340, enten for en krise eller å senke kostnadene for drivstoff, må du forstå nøyaktig hva oktan midler. Forstå Octane å bestemme dens bruk

ofte misbrukt, misforstått ord, er "oktan" ikke en vurdering av makt. Det gjør ikke en motor kraftigere. Det betyr mer "eksplosiv", slik racing drivstoff som nitro-metan eller rase-drivstoff tilsetningsstoffer som lystgass er mer eksplosiv, hver genererer mer strøm enn pumpe gass på noe oktantall.
Hva oktan egentlig betyr

Octane er en vurdering av stabilitet. Jo høyere oktan, er de mer stabile brenselet og den nedre dens flammepunkt. Når brennstoff forstøves med luft, kan den utilsiktet tennes av trykk eller ved varme. Så hvis en bil med utilstrekkelig oktan er underlagt svært anstrengende bruk, og skaper mer varme, kan drivstoffet bli detonert før tennpluggen sprenger den. Komprimering kan også forårsake nedstøva drivstoff å detonere før tennpluggen antenner det. Så, høy kompresjon motorer krever en relativt høyere oktantall. Den E430 har en høy 11:01 kompresjon, som er den primære grunnen til at det skal bare kjøre på høyoktan drivstoff. En annen grunn for høyoktan drivstoff innebærer motor slitasje. Hvis motorens brennkammer eller stemplene har lite hakk eller høye flekker i dem, vil de pleier å overopphetingsmålinger, kanskje til og med rødglødende. Hvis dette skjer, vil de opptre som en diesel glow-plug og forårsake detonasjon. Alle disse faktorene i kombinasjon øke sannsynligheten eller alvorlighetsgraden av pre-detonasjon.

Risiko for fortenning

Mercedes E430, som alle gassmotorer, er utformet for å tenne gass-luftblandingen ved en meget nøyaktig punkt i motorens syklus. Hvis pre-detonasjon oppstår, kan det skape et enormt press på kritiske interne motorkomponenter som lagre, stempler, råder, timing kjetting og hele ventil tog. Ved hjelp av lav-oktan i E430 vil ikke nødvendigvis forårsaker skade, men den vil øke sannsynligheten for å forårsake skade. For eksempel, hvis E430 er i en god tilstand av tuning, har ingen hakk og riper i interne komponenter, kjører i kjølig vær, og blir drevet delikat med rpm holdes lavt, kan bilen kjøre helt fint. På den annen side, er det ikke utenkelig at dette ville ødelegge motoren din.

De to eneste grunnene til å risikere dette er å spare penger eller å bli med i et knipetak. Men med en dyr, komplisert faseforskyverenhet ventil tog og delikate aluminium hoder i en høy-komprimering Mercedes - sparer penger på gass bør ikke engang bli vurdert. Hvis du går tom for gass og vanlig er alt du har, kan du sannsynligvis komme unna med det. Men husk, vil selv ha bilen tauet være billigere enn å erstatte en E430 motor.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/fuels/gasoline/135557.html

Previous:
Next:

bensin