Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> motorsykler >> Content

Hva er forskjellene mellom en Harley Softail & a Hardtail?

Det er flere måter å klassifisere motorsykler. En type klassifikasjon er motorsykkel stil, med kategorier som kryssere eller sportssykler. En annen måte å differensiere sykler er etter sitt formål - noen motorsykler er bygget spesielt for langdistanse touring, andre for off-road kjøring. Typen ramme en motorsykkel bruker er en annen særpreger - det er to grunnleggende typer motorsykkel rammer: Softail og hardtail. En Softail ramme omfatter to deler, mens en hardtail ramme er bygget av et enkelt stykke. Motorsykler med hardtail rammer har ingen bakhjulsoppheng. Sykler med Softail rammer har et bakhjulsoppheng system bestående av en svingarm og støtdempere. Bakgrunn for Harley-Davidson Softail

Teknisk, alle sykler med bakhjulsoppheng system er softails motorsykler. I 1984 introduserte Harley-Davidson motorsykkel med en ny ramme som skjulte bakhjulsopphenget under rammen. At sykkel lignet hardtail modeller, siden bakhjulsoppheng var ikke synlig. Harley kalt den nye motorsykkelen "Softail", og lanserte en ny familie av motorsykler under det registrert varemerke navn. Ideen og innledende utvikling av Softail var et verk av Bill Davis, en rytter og ingeniør bor i St. Louis.
Hardtail Frame

hardtail, eller rigid motorsykkel ramme, er ett stykke. Den bakre aksel er festet direkte til rammen. Mangelen på et bakhjulsoppheng system gir hardtail sykler en særegen strømlinjeformet utseende, ofte referert til som "linjen". Linjen er utseendet på rammeskinnene strekker seg fra gasstanken til bakakselen. Et annet resultat av mangel på bakhjulsopphenget på en hardtail motorsykkel er følelsen av veien gjennom rammen - hver bump overføres fra bakhjulet gjennom rammen til rytteren
. Harley-Davidson Softail Frame

De to delene av Harley-Davidson Softail ramme er koblet sammen med en pivot felles. Den inverterte utkragende bakre ende har en trekantet montering, som dreier seg i nærheten av setet av motorsykkelen. De to støtdempere er gjemt under motoren. Fordi bakhjulsopphenget er skjult, opprettholder Softail frame "linjen" av hardtail ramme mens nedtoningen virkningen av veien på rytteren.
Hardtail Vs. Den Softail

lignende utseende til side, den største forskjellen mellom en motorsykkel med en hardtail ramme og en Harley-Davidson Softail er turen. Bakhjulsopphenget av Softail gir rytteren en jevnere gange og bedre håndtering. Den stive rammen av hardtail gjør gi disse motorsykler en liten fordel i svinger. Fordi Softail har flere deler - svingarmen og støtdempere - det er en noe større kostnad for bygging involvert, og det er flere deler som kan slites ut. Hardtail sykler er mindre egnet for langturer, ettersom motorsykkelen overfører effekten av hver bump på syklisten.

.from:http://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/motorcycles/111190.html

Previous:
Next:

motorsykler