Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> motorsykler >> Content

Hva er en Enduro motorsykkel?

En Enduro motorsykkel er en spesialdesignet maskin som brukes til konkurranse i timet, holdt langdistanseløp enten på asfalterte veier eller på off-road terreng. Selv om de er bygget med konkurranse i tankene, Enduro-stil motorsykler er i stand til å bli ridd lovlig på offentlige veier og gjøre gode all-around motorsykler. De fleste av de populære MC-produsenter tilbyr minst én Enduro modell i sine oppstillinger. Strukturen for et Enduro Motorsykkel

Enduro motorsykler er nært knyttet til standard dirt bikes, som brukes i motocross og løypekjøring. De er vanligvis drevet av en enkelt sylinder to-eller fire-takts motor, med forskyvninger som spenner 125-300 cc eller 250-650 cc, henholdsvis. Kravene til off-road delen av en tidsbestemt Enduro race krever motorsykkelen skal utstyres med lang fjæringsvei som kan absorbere effekten av å reise gjennom ulendt terreng. I tillegg Enduro motorsykler stole på dual-sport dekk som gir den beste kombinasjonen av trekkraft og manøvrerbarhet på skitt på asfalten. Hva som virkelig setter en Enduro bortsett fra en dirt sykkel er motorsykkelens lysanlegg og instrumentering pakken, som består av et speedometer og kilometerteller.
Juridiske krav

For en Enduro motorsykkel for å konkurrere i den asfalterte delen av en tidsbestemt Enduro race, må motorsykkelen oppfyller de juridiske kravene satt på plass av lokale myndigheter. I de fleste tilfeller betyr dette at motorsykkelen må ha en fungerende frontlys, blinklys, baklys og bremselys. Motorsykkelen må også være forsikret og registrert for bruk på offentlig vei med de lokale myndighetene. I tillegg må en roligere eksos systemet være på plass for å dekke lyd krav om autorisasjon. Spesialbygde Enduro motorsykler er utstyrt fra fabrikken med alt av nødvendig utstyr og dokumentasjon. Imidlertid kan en standard dirt bike gjøres om til en street-legal Enduro i de fleste amerikanske stater, forutsatt at riktig utstyr er installert for å møte lokale behov.

Fabrikkbygde Enduro Motorsykler

Enduro racing har vært en del av motorsykkel racing siden 1913, gir MC-bransjen med en sterk følgende. Som sådan har de fleste av de store MC-produsenter har minst én Enduro modell i deres utvalg. Som i 2011, Honda, Suzuki, Yamaha og Kawasaki hvert tilbud ikke mindre enn to Enduro modeller hver for å passe varierende rider ferdighetsnivåer. Enduro motorsykler er også tilgjengelig fra europeiske produsenter, som Husqvarna og KTM.
Enduro konverteringer
p Som et alternativ til å kjøpe en Enduro-spesifikk motorsykkel, en standard motocross- stil dirt bike kan re-hensikt for en vesentlig lavere investering. Enduro konvertering kits er tilgjengelige fra et bredt utvalg av spesialforretninger, de fleste av disse inkluderer belysning og speedometer som trengs for å oppfylle de amerikanske kravene. De fleste amerikanske stater vil også kreve minst en bakspeilet som skal monteres på motorsykkelens styret. De helt off-road dekk som brukes av motorsykkelen må byttes for et sett med dual-sport dekk for å gi trekkraft av veien. Endelig vil det nylig konverterte motorsykkel må inspiseres og veies av den lokale Department of Transportation for å bli registrert for gate bruk. Du kan også være lurt å installere en skrens plate for å beskytte undersiden av motoren, hvis du har planer om å konkurrere i Enduro løp.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/motorcycles/111189.html

Previous:
Next:

motorsykler