Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> dekk Vedlikehold >> Content

Typer Vinterdekk

Vinterdekk, eller vinterdekk, gir ekstra trekkraft på vinterføre, men de er ikke det beste alternativet for hele sesongen kjøring. Sammen med den økte grep, disse dekkene kommer med visse begrensninger på kjøring. Vinterdekk kommer i tre hovedtyper: ytelse vinter dekk, piggfrie vinterdekk og piggdekk vinterdekk. Alle av dem gir forbedret ytelse på vinterføre, men gi opp fart og manøvrering i retur. De fleste typer vinterdekk bør installeres fire om gangen, som skrens eller håndtere problemer kan resultere fra å blande dem med hele sesongen eller andre typer dekk. Ytelse dekk

Resultater vinterdekk er laget for å gjøre minst mulig offer til ytelse samtidig som det gir bedre grep på vinterføre. De er vanligvis vurdert for høyere hastigheter enn andre typer vinterdekk og gir bedre kjøreegenskaper enn andre typer vinterdekk i vanlige forhold, men ytelsen vinterdekk også vil ikke utføre så godt i snø og is. De er et godt valg for områder hvor vintrene er ikke alvorlig og for en sjåfør som ønsker den ekstra håndtering kapasitet under normale forhold.
Piggfrie dekk

Piggfrie vinterdekk, eller vanlige vinterdekk, er spesielt utviklet for bruk i vinterforhold. De har en spesiell mønsterdesign som gir ekstra grep i snø /is og er konstruert av materialer og forbindelser som forbedrer den evnen. Smalere modeller vil skjære gjennom snøen lettere enn brede spor dekk. Disse piggfrie vinterdekk er klassifisert for lavere hastigheter enn hele sesongen eller ytelse dekk, så sjekk produsentens detaljer og ha dette i bakhodet mens highway kjøring under normale forhold. Også på grunn av kulden, dekktrykk tendens til å avta fordi varmen utvider luften, så sjekk lufttrykket i dekkene ofte.
Piggdekk

Piggdekk vinter dekk gir maksimal ytelse under vanskelige vinterforhold. Dette er ordinære vinterdekk med tillegg av små metall pigger som er satt inn i slitebanen for å gi ekstra grep. Piggene bite gjennom snø og is for å få et solid grep på veien, og gir bedre håndtering og bremsing for vinterkjøring. Fordi de tygge opp veien mens tygge opp sneen, er de begrenset i mange områder, eller er begrenset til bestemte tider av året. Lettere studs (som veier 1,1 gram eller mindre) tilby et godt kompromiss mellom ytelse og redusert fortau skader.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/tire-maintenance/101238.html

Previous:
Next:

dekk Vedlikehold