Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> dekk Vedlikehold >> Content

Hvordan Roter & Balanse bil dekk

Roterende og balansere dekkene er en viktig vedlikehold prosedyre for å hjelpe levetiden på dekkene. Mange er for opptatt eller glemmer når de sist hadde sine dekk vedlikeholdt og forhjulene slites raskere gjøre for å styre og bremse. De fleste dekk selskaper og auto vedlikehold av anlegg anbefaler roterende og sjekke saldoen hver 6000 miles. Mens du roterer dekkene er noe du kan gjøre hjemme med de riktige verktøyene, krever dekk balansering spesielle maskiner. Imidlertid er prisen ikke så veldig dyrt og fordelene oppveier kostnadene. Du trenger
Vehicle lift (suspendert stil)
Air chuck
Tire trykkmåler
Pneumatisk slagbormaskin
Impact socket satt
Tire balanse maskin
Hjulvekt (statisk og dynamisk)
Momentnøkkel eller dreiemoment pinner
Vis flere instruksjoner
en

Løft bilen på en suspendert kjøretøy lift.
2

Sjekk dekktrykket med dekk manometer og deretter justere dem om nødvendig med luften chuck. Sørg for å fylle dekkene til den anbefalte inflasjon notert på dekk plakat ligger på førersiden dørstolpen. Hvis plakat viser en variasjon mellom for-og bakhjul, og juster den bakre skal plasseres som front og foran skal plasseres som på baksiden.
3

Fjern hjulkapslene hvis aktuelt .
4

Størrelse korrekt kontakt for å slepe nøtter og deretter fjerne dem ved hjelp av pneumatisk pistol og stikkontakt. Sett til mutrene på løftearmen fra de respektive dekk.
5

Fjern ett dekk og sjekke det grundig rundt diameteren for ujevn slitebanen slitasje og hvis rotere dem ville være praktisk. Sjekk også for ensrettede monterte dekk. Disse dekkene må peke mot fronten av kjøretøyet angitt med en retningspil eller ordet "utenfor" stemplet på den ytre sidevegg av dekket. Ensrettede dekk bare kan roteres på samme side fra fronten til bakakselen. La de andre tre dekk i sine respektive posisjoner for nå.
6

Place dekket på arbor av balansere maskinen og fest den med spin-on eller quick-release lås. Sørg for at dekket er fast til flensen på balansering maskin. Ta målinger av felgbredde og rim dybde ved hjelp av verktøyene som følger med balansering maskin. Tast disse målingene og diameteren størrelsen av dekket inn i maskinen-ment. Siden hver type dekk-maskin har en rekke forskjellige måter å gjøre dette, må du lese bruksanvisningen eller stick-on instruksjoner etiketten hvis dekket Maskinen har en.
7

Spin den dekk eller lukke hetten for å tillate maskinen å spinne balansere dekket. Hvis balansen er av, vil maskinen diktere dette på displayet i gram per side. Noe aluminium felger også kreve statiske eller selvklebende vekter for å bli plassert inne i felgen istedenfor på kantene av felgen. Hvis dekket er OK, fjern det. Hvis det krever vekter, fjerne den gamle og deretter spinne dekk for total vektbalansering.
8

Legg vektene til dekket ved å plassere den i riktig posisjon før balansere maskinen indikerer det er riktig justert. Bruk pilindikatorene stemplet på huset til maskinen for å justere vektene på felgen riktig. Re-spinne dekk for å sikre 0.00 vises på hver ende hvis det er aktuelt. Fjern dekket fra balansere maskinen.
9

Ta med dekk til bilen og plassere den på gulvet der sin nye posisjon på bilen vil bli. Roterende dekk kan ansette flere forskjellige prosedyrer. Som nevnt, kan ensrettede dekk kun å roteres på samme side fra front til bakside. Forhjulsdrevne biler ofte benytter en krysser mønster der forhjulene flytte rett tilbake til bakakselen og den bakre dekk krysser til fronten. Rear-wheel, all-wheel og firehjulstrekk rotere bakhjulene rett frem til forakselen og deretter krysser forhjulene til bakakselen.
10

Flytte til neste dekk og gjenta balansering prosedyren til alle fire dekkene er balansert og plasseres i den nye posisjonen.
11

Skift dekkene på kjøretøyet og erstatte slepe nøtter.
12

Bruk en dreiemoment pinne eller en momentnøkkel til å trekke til mutrene per dreiemoment spesifikasjonen for den bestemte bilmodellen. Aldri dreiemoment hjulmutrene i et sirkulært mønster. Start alltid med en og gå til neste lug mutter motsatt fra første posisjon. En fire lug mutter dekk ville bruke en X mønster å riktig å trekke til mutrene. Fem eller flere hjulmuttere ville ansette en stjerne mønster. Dette gjør at felgen ikke knekkes av på den ene siden til hjulet hub av kjøretøyet.
13

Bytt hjulkapslene hvis aktuelt og senk bilen.


.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/tire-maintenance/101119.html

Previous:
Next:

dekk Vedlikehold