Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> dekk Vedlikehold >> Content

Lær om bil Dekk

Det er relativt enkelt å forstå betydningen av bildekk, siden de er støttekontakter hvor bilen møter veien. Det er et vell av informasjon som kan læres av dekkene på bilen din bare ved å lese sideveggen informasjon. Når du har en forståelse av informasjonen, vil du vite hva slags dekk du har, forventningene til resultatene av dekket og kan lære hvordan å ikke overgå disse forventningene. Sideveggen

i sideveggen av et dekk som opprettholder vekten av kjøretøyet og samtidig beholde lufttrykk. I tillegg til sin betydning, kan informasjon om dekket ditt bli oppdaget ved å tyde bokstavene stemplet på sideveggen. For å dekode informasjonen, vil vi bruke en dekkdimensjon stempel P185/65R/15 80S for eksempel. Selv om tallene og bokstavene virke skremmende, er det ganske enkelt å dekode. Den "P" står for "passasjer dekk." Dette er den vanligste bokstaven på personbildekk. Noen lastebiler og SUVer kan begynne med "LT" som står for "lett lastebil." Det neste er at 185 den metrisk måling i millimeter av dekkets bredde fra sideveggen på den ene side til den motsatte siden. 65 er sideforholdet av dekket høyde i prosent til bredden. Dette dekket er 65 prosent i høyden til 185 millimeter bredde. "R" etter 65 står for "Radial", og som i begynnelsen bokstaven "P", vil mest alltid vises på en passasjer dekk. 15 står for diameter bredde i inches. Dette dekket er en 15-tommers dekk, noe som betyr at det vil passe på en 15-tommers felg. Endelig er de 80S den kombinerte belastningen og hastigheten vurdering av dekket. Tallet 80 på dette dekket indikerer en belastning av 992 pounds per dekk maksimum (se Ressurser for mer informasjon om annen last og hastigheter). Bokstaven S på dette dekket gir det en hastighet vurdering av 112 mph maksimum. Annen informasjon på sideveggen av dekket vil være M & S som står for "mud and snow" eller en alvorlig vintervær emblem viser et fjell med snøflak.

Datostempel på sideveggen av dekket i form av DOT tallene vil avsløre der dekket ble produsert, og fra hvilken anlegget. De fire siste sifrene i DOT nummeret avsløre uken i året dekket ble gjort og året dekket ble gjort. Hvis eksempelet dekk hadde datostemplet 3208, ville dette indikere den ble produsert i uke 32 i 2008.

Liten skrift rundt perlen omkretsen av dekket viser "Uniform Tire Quality Grading Standards" av dekket. Disse tre tallene viser rapporten kort gradering av slitebanen, trekkraft og temperaturen på dekk.
Bane

Mens sideveggen opprettholder vekten på kjøretøyet, slitebanen av dekket er det som kommer i kontakt med veien. Ulike dekkmønster på dekk tilbyr ulike typer av ytelse på veiene. Mens de fleste dekk på biler i regioner som opplever vinteren værforhold, vil en all-season radial oftest vise en M & S - søle og snø - basert slitebanen. Men det er sommerdekk, ensrettede, vinterdekk, performance dekk og off-road dekk.
Air Pressure

Tire inflasjonen er viktig og bør overvåkes regelmessig for sikker kjøring. Mange tar dette for gitt og antar den lokale quick-lube sted de besøker automatisk kontrollere og justere dekktrykket. Forstå at du setter sikkerheten i fare for å noen som kan bare være kvalifisert til å kontrollere og endre olje på bilen din. På dekk informasjon plakat eller i brukerhåndboken, vil du finne den informasjonen til den foreslåtte lufttrykk av fremre og bakre dekk. Noen biler kan vise det samme nummeret, andre kan foreslå ulike lufttrykk mellom fremre og bakre aksler. Lufttrykket anbefalingene er rett og slett det og ikke nødvendigvis mandat den faktiske lufttrykket i dekkene må ha. Sett til komfort, kan lufttrykket bli manipulert så lenge det er i samsvar til de laveste og høyeste lufttrykk nivåer som vises på sideveggen av dekket selv. Den minste ville tillate for komfort, mens maksimal ville tillate mer nyttelast.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/tire-maintenance/101041.html

Previous:
Next:

dekk Vedlikehold