Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> dekk Vedlikehold >> Content

Deler av et bildekk

Det er flere deler av et dekk. En grunnleggende kunnskap og forståelse av disse delene vil bidra til å eliminere unødvendig å lete etter riktig dekk, riktige spesifikasjoner og priser. Et dekk er, generelt, den enkleste delen av en bil for å lære om. Trå og Sidewall

slitebanen er første del av et dekk folk flest ser. Dette er den mønstrede del av utsiden av dekket og gir trekkraft, slik at dekket stikker til veien. Laget av en kombinasjon av syntetisk og naturlig gummi materialer, kommer mønsterdesign fra en herding maskin, som ligner på en vaffeljern i funksjon. Ettersom maskinen varmer opp de indre delene av et dekk, smelter og liming dem sammen, det forlagene dekkmønsteret på glatt gummi for et nytt dekk, ofte kalt en grønn tire.The sidevegg er en annen ytre delen av et dekk. Sideveggen tilfører stabilitet til dekket og beskytter de indre deler av dekket. Noen dekk beslutningstakere legge holdbare komponenter her for å legge til ekstra støtte.
Cap and Body Plies

funnet på innsiden av dekket, er kroppen lag laget av forskjellige materialer, men er mest vanlig polyester ledninger. Disse ledningene går perpendikulært på slitebanen, styrke dekk og viser styrken av et dekk med antall sjikt som brukes under konstruksjonen. For eksempel, de fleste biler har to lag, mens fly med 30 eller flere lag. Disse gummibelagte kroppen hauger bånd med andre interne komponenter under vulcanizing prosess som foregår inne i herding nevnt før og sel i luften som well.While kroppen Jeff Dunham er essensielle deler av et dekk, lue lag, funnet mellom slitebanen og stjele belter, brukes vanligvis på dekk som er utformet for høye hastigheter. Er cap lag ekstra lag av materiale som legge til støtte til interne komponenter.

Belter

Innenfor dekk, mellom slitebanen og kroppen lag, dekkene har støttende materialer kalles belter. Noen produsenter bruker ledning eller glassfiber stoffer for å gjøre disse belter, som for det meste laget av stål. Beltene hjelpe dekket holde seg flatt mot veien for bedre fremkommelighet og beskytte mot punkteringer. Beltene, i tillegg til slitebanen, kan resirkuleres for ny dekkonstruksjon.
Bead

Vulsten er basisdelen av et dekk der dekket ligger mot rim. Laget av tykt stål, er perlen gummibelagt for å hindre skader forårsaket av felgen. Noen produsenter vil bruke tykkere perler, kalt perle fyllstoff, for å legge til støtte til nedre sidevegg.
Diverse
p Det er noen få diverse deler av et dekk. Fortauskanten vakt er en ekstrudering av gummi som beskytter dekket fra fortauskanten skade. En DOT er et merke som symboliserer dekket følger transport retningslinjer. Dekkene har innersekker; seler som hjelper forsikre luft pressurization. En annen del av et dekk er ventilspindelen, en ytre slange er koblet til luft-rør inne i dekket. Dekkets PSI lesing på en luft måle bør være den samme som på dekket produsentens etikett.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/tire-maintenance/101021.html

Previous:
Next:

dekk Vedlikehold