Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> dekk Vedlikehold >> Content

Dekkslitasje Guide

Regelmessig kontroll av dekkene på din bil eller lastebil er et viktig sikkerhetstiltak. Dekkene vil slites ut med tid og kjørelengde. Som dekkene slites de vil gi visuelle ledetråder om de er iført ned normalt eller om det er noe galt. Normal dekkslitasje

normal slitasje for et dekk er en enda reduksjon i mønsterdybde over dekket. Et dekk er ansett utslitt og må byttes ut når slitebanen er slitt ned til mindre enn 1/16 tomme dyp. Du kan finne ut om du har for lite mønsterdybde ved å stikke en mynt i slitebanen med Lincolns hodet mot dekket. Hvis du kan se toppen av hodet, er dekket utslitt og må byttes ut.

Dekk kan også ha slitasje barer som vil vise så massiv gummi barer over dekkets slitebane når slitebanen hadde blitt slitt ned til det nivået der er som skal erstattes.
unormal slitasje

Ujevn slitasje er en indikasjon på en slags problem med dekk. Foreta en visuell inspeksjon av hele dekket og legg merke til slitasje mønster. Hvordan dekkene er slitt vil gi en indikasjon på hva som er galt med dekk eller kjøretøy.

Overflødig slites ned på midten av dekket er en indikasjon på over-inflasjon. Sjekk bilen produsentens guide for riktig lufttrykk og sørge for at alle dekkene er riktig lufttrykk.

Selv slitasje på utsiden av slitebanen med sentrum ikke på seg er et tegn på under inflasjon. Denne slitasjehastighet mønster vil bli enda på begge sider av dekkets slitebane-området. Hvis en enkelt dekk viser under-inflasjon slitasje få den sjekket for lekkasjer og reparert.

Overflødig slitasje på en enkelt side av dekket slitebanen indikerer at dekket er skjev for mye inn eller ut av bilen. Slitasjen kan være forårsaket av en suspensjon ut av stilling eller slitte deler i suspensjonen eller manøvreringssystem.

Kopping er når slitebanen på seg ujevnt rundt omkretsen av dekket. Slitebanen vil bli slitt mer i noen sted enn hos andre som du går rundt dekket. Kopping kan være forårsaket når et dekk er ute av balanse, eller hvis en støtdemper er utslitt.
Pågående årvåkenhet

Ifølge tiresafety.com, bare ett av syv sjåfører jevnlig sjekke lufttrykket i dekkene. Nøkkelen til enda dekkslitasje og maksimal levetid ut av dekkene dine er å opprettholde riktig dekktrykk. Ujevn dekkslitasje kan ikke være et problem med dekk, men kan være en indikasjon på andre problemer i biler bæresystem. Regelmessig dekk rotasjon vil hjelpe deg å unngå nødvendigheten av å erstatte et dekk tidlig hvis det er problemer i suspensjonen.

.from:http://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/tire-maintenance/101013.html

Previous:
Next:

dekk Vedlikehold