Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> dekk Vedlikehold >> Content

Hvordan identifisere ujevn dekkslitasje

Riktig vedlikehold av bilens dekk er avgjørende for slitebanen slitasje lang levetid og sikkerhet. Identifisere ujevn dekkslitasje vil bidra til å diagnostisere et eksisterende problem, men det kan være for sent for dekket. Forebyggende vedlikehold er nøkkelen til dekket lang levetid. Du trenger
Floor jack og jack standTire dybde gaugeTire inflasjon måle
Vis flere instruksjoner
en

Fjern ventilen stammen hetten og deretter bruke lufttrykk måler for å lese lufttrykket i hvert dekk. Sammenlign dette lesing til produsentens spesifikasjoner (vanligvis merket på førersiden dørkarmen). Over-eller under-oppblåst dekk er en av de viktigste årsakene til ujevn dekkslitasje. Over en kort tid, kan lufttrykket inne hvert dekk skifte opp eller ned ved et par pounds per kvadrattomme, så sjekker dekktrykket (spesielt under variant værforhold) er viktig å gjøre minst en gang i måneden.

2

Sjekk å se om den ene siden av utenfor slitebanen er slitt mer alvorlig enn den andre. Dette kan indikere en innretting problem med dekkets eller mangel på dekkets rotasjonsretning. Framdekk styre bilen og vil slites langs kantene mer som bilen gjør svinger. Leaving dekk på forsiden for lenge vil begynne å bære langs kantene ujevnt. Bakdekkene alltid rett (med mindre det er en bak-hjulet justering utgave) og vil ikke ha trå kanter, så lenge de er riktig lufttrykk.
3

Løft bilen på en bil lift eller løfte et hjørne av gangen og plassere en jack stå under bilen å sikre det. Dette vil gi deg en mulighet til å inspisere hele dekket. Ujevn dekkslitasje kan bedra, spesielt inne-edge dekkslitasje som kanskje ikke er synlig fra et sted inspeksjon.
4

Sjekk for utsiden eller innsiden dekk kanten slitasje. Hvis det er slitasje på begge kantene, indikerer dette vanligvis en under-inflasjon problemet. Være under blåst fører til at midten av slitebanen til kollaps og hjulet ritt på begge sider av dekkets kant. På over-oppblåst dekk, ville sentrum slitebanen brukes mer enn ytterkantene. Mens sjekke lufttrykket i kantene, rotere dekk og være sikker på at det er ingen tegn til stål belte viser gjennom slitebanen.
5

Roter dekkene når du sjekker for edge eller tråkker slitasje. Dette vil gi deg en komplett visuell av dekket og sammenligne hvis ett område av dekket er slitt mer enn en annen. En sklei, ødelagt eller feil beltet i et dekk kan bare skje på en plass på dekk, noe som gjør en ujevn diagonal bølge over slitebanen på dekket. En ledende symptom av et ødelagt belte er en dundrende støy som slipper ut fra hjulet under kjøring som forsterker med hastigheten din.
6

Gni hånden din langs slitebanen i én retning og deretter den andre retningen. Dette vil hjelpe deg å identifisere muslingsøm eller kopping dekkslitasje. Dekkene skal slites jevnt over hele slitebanen og langs omkretsen av dekket. Bevege hånden i en retning kan virke glatt, men deretter flytte den andre veien kan avsløre en liten ujevnheter. Dette kan være forårsaket av dårlige eller ødelagte suspensjon komponenter eller mangel på rotasjon og balansering.
7

Flytt hver forhøyet dekk med hendene for å sjekke for slark på hjulet. Løs eller ødelagt suspensjon eller styrekomponentene er en annen ledende årsak i dekkslitasje. Det kan påvirke tå retning eller camber justering av hvert enkelt hjul. Dette vil hjelpe feilsøke et dekk som er riktig lufttrykk og følger en streng rotasjon diett, men fortsatt viser ujevn dekkslitasje. Flytt dekket opp og ned og deretter frem og tilbake for å se etter slark i hjulet.
8

Bruk mønsterdybde måler for å inspisere slitebanen slitasje av hvert dekk. Plasser malen i vinkel mot hver slitebanen over dekket og ta flere avlesninger av slitebanen dybde langs omkretsen av dekket. Sammenlign slitebanen slitasje over slitebanen og langs omkretsen. 4/32 av en tomme av gjenværende slitebanen skulle tilsi et dekk som kan være greit for vei, men ville levere bilen med en betydelig reduksjon i bremsing og håndtering når du kjører. Mindre enn 4/32 av en tomme av gjenværende mønsterdybde på hvilket som helst sted i slitebanen bør byttes ut.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/tire-maintenance/101012.html

Previous:
Next:

dekk Vedlikehold