Reparasjon av en CTEK lader

Din CTEK batterilader er følsomme for lading programmodusene, og hvis det er satt i feil modus over-eller undercharging kan forekomme. Laderen er laget for å jobbe med en rekke programmer, fra motorsykler, biler i normal eller kaldt vær og selv istandsettelse modus for å maksimere batteriets levetid. I noen situasjoner kan laderen error lampe lyser opp når det finnes et problem. Gjennomgå hvordan du bruker laderen og også hvordan å lese feil og makt lamper, som alle tre er gode steder å starte. Instruksjoner
en

Kontroller at batteriets positive pol og lader positive bly er tilkoblet, hvis feilen lyser. Feilen lampen vil vise et utropstegn når denne type feil oppstår.
2

Kontroller at laderen er koblet til en 12-volts batteri hvis feilen lampen fortsatt lyser.


3

Trykk på "Mode"-knappen for å starte laderen hvis feilen lampen fortsatt lyser. Bytt batteriet, som det ikke kan være i stand til å ta en kostnad dersom feilen lampen lyser.
4

Kontroller at riktig program-modus blir brukt. Bruk lite batteri Program for å lade et mindre batteri, slik som for motorsykler, Normal Batteri Program for å lade et batteri som er våt, eller en MF, Ca /Ca, GEL eller AGM type; det kalde været Program for å lade et batteri i lave temperaturer;. og programmet RECOND å lade et batteri for å forlenge levetiden
5

Kontroller at batteriet du lader er en 12V bly type og ikke frosset eller skadet. Inspisere kablene før hver bruk. Hvis de er skadet, må du kontakte CTEK for utskifting.
6

gjennomgang batteriet størrelse og gjeldende tilleggsgebyret tid til å kontrollere at batteriladeren fungerer som den skal. Det skal ta to timer for en tom 2 Ah batteri for å nå en 80 prosent lading, åtte timer for en 8 Ah batteri, fire timer for en 20 Ah batteri, 12 timer for en 60 Ah batteri, og 26 timer for en 110 Ah batteri størrelse.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/professional-car-maintenance/133916.html

Previous:
Next:

Profesjonell Car Maintenance