Hvordan lage en 1000 Amp DC amperemeter

Industrielle sveiseapparater bruker ofte betydelige strømmer for å oppnå høy gjennomstrømning nivåer. Likestrøm (DC) motstands-sveising, benyttes i utstrakt grad i bilindustrien fabrikker, passerer oppover av 1000 ampere gjennom de deler som skal skjøtes, vanligvis ikke mer enn ett sekund. Holde sveisestrømmene innenfor gitte rammer gjør prosesser for å kjøre optimalt, avgjørende for kostnadseffektiv produksjon. Måling av like-strømmer av denne størrelsesorden medfører problemer, en konvensjonell amperemeter er koblet i serie med kretsen, og ville ikke tåle de gjeldende. Ved hjelp av et amperemeter shunt lar ingeniører til å måle høye DC strøm ved hjelp usofistikert utstyr. Du trenger
Amperemeter shunt
Digital voltmeter
Koble ledningen
skrutrekker
Koble kabelsko
Vis flere instruksjoner
en

Velg en amperemeter shunt med en nominell strømførende kapasitet på minst 50 prosent større enn dagens som skal måles - i dette tilfellet minst 1500 ampere. Legg merke til den nominelle spenningsfall ved maksimal strøm, og dette er vanligvis enten 50 eller 100 millivolt
2

plusskabelen av et digitalt voltmeter til en av måling terminalene på shunt og negative ledningen til. den andre målingen terminal. Bruk koble ledningen hvis det er nødvendig. Polaritet er ikke viktig på dette stadiet. Måling terminaler er små skruer vanligvis finnes på forsiden av en shunt.
3

Slå voltmeter til det laveste området som er høyere enn den nominelle spenningsfall. For eksempel, hvis apparatet har 20-millivolt, 200 millivolt og 2-volts baner og vurdert spenningsfall er 50 millivolt, slår måleren til 200-millivolt rekkevidde.
4

Bolt den positiv kabel av den strømførende krets til enden av amperemeter shunt koblet til den positive meter føre. Bruk egnede forbinder kabelsko og sørge for at skjøten er strammet ordentlig. Koble den negative kabelen av kretsen til den andre enden av shunt.
5

Sjekk at alle tilkoblinger er sikre og at shunt er tilstrekkelig ventilert, da det ellers kan bli overopphetet. Slå på voltmeter og lukke strømførende krets. Legg merke til millivolt lesing på måleren. Åpne kretsen og slå av voltmeter.
6

Del voltmeter lesing i millivolt av merkespenningen for shunt. Multipliser svaret med merkestrøm og ta opp resultatet, som er den strøm gjennom kretsen i ampere.
7

Sjekk din matematikk. For eksempel, hvis voltmeter lesing er 30 millivolt, er nominell spenning 50 millivolt og merkestrømmen er 1500 ampere, er kretsen dagens 900 ampere.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/professional-car-maintenance/133914.html

Previous:
Next:

Profesjonell Car Maintenance