Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> oljeskift >> Content

Hva er forskjellen mellom 10W30 og 10W40 Motor Oil?

Oljen i bilen pumpes gjennom motoren når den kjører, beskytter den mot mekanisk slitasje. Olje blir solgt i en rekke "vekter", vanligvis uttrykt som xWy. Forskjellen mellom 10W30 og 10W40 olje er ikke for stor, men for å forstå det, må du forstå noen grunnleggende ting om væskens viskositet og oppførselen av oljer under forskjellige temperaturer. Olje Vekt

Tallene i et navn som 10W30 referere til en olje er "vekt." Dette er et mål på oljens viskositet - hvor tykk den er, og hvor raskt den beveger seg. Lavere vekter bety en tynnere olje, høyere vekter bety en tykkere. I en bilmotor, er en tynnere olje mer nyttig i starten, når bilen er nettopp startet, og oljen må flyte raskt gjennom motoren. Men som motoren varmes opp, kan en altfor tynn olje kan være et problem.
Temperatur

viskositet en væske som motor olje varierer med temperaturen. Etter hvert som oljen varmes opp, blir det mindre viskøs og flyter lettere, takket være den økte bevegelse av molekylene gjør det opp. Siden olje går gjennom motorene og derfor varmer opp hele tiden, vil det stadig endre sin viskositet, og dette må tas i betraktning når du kjøper eller kategorisere olje.
Bilder Multi-weight Oljer

endring i viskositet med temperaturen presenterer et problem: Siden du ønsker en tynn olje når motoren er kald, men ikke en altfor tynn olje når det er varmt, hvordan finner du en olje som vant 't tynt ut for mye som bilen kjører? Multi-weight oljer, som 10W30 og 10W40, inneholder langkjedede polymerer som utvider og kontrakt med temperaturendringer, endre måten oljen oppfører seg. På denne måten kan en olje være tynn til å begynne med, men ikke så tynn ved høyere temperaturer enn sin opprinnelige viskositet skulle tilsi.
Notation

vekten måling av en multi-weight olje, uttrykker tall før W oljens vekt under kalde forhold, og det andre tallet sin vekt ved temperaturer på over 100 grader Celsius. Multi-vekt oljer som fremdeles tynnere når varme enn de er når det er kaldt, men en 10W30 olje, for eksempel, vil bare være så tynn i varm tilstand som en 30 vekt-olje, mens den vil være så tynn i kald tilstand som en tynnere 10 - vekt olje.
10W30 vs 10W40

Begge disse oljene har samme vekt når det er kaldt, og det er en god vekt, lav nok til å få oljen beveger seg gjennom motoren raskt. En vekt på 30 når den er varm er svært vanlig, og ideell for mange motorer - men hvis du har problemer med slitasje eller lekkasje, vil 10W40 olje gir mer beskyttelse for en motor i drift, og ut gjennom lekkasjer saktere <. br>
.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/oil-changes/133223.html

Previous:
Next:

oljeskift