Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> oljeskift >> Content

Hvordan gjøre et oljeskift på en 1994 Camry

Utføre regelmessige oljeskift på din 1994 Toyota Camry er en viktig vedlikehold mål og bidrar til å holde bilen kjører effektivt i lang tid. Uten olje endringer, fortsetter rusk som samler seg i oljen sirkulere gjennom motoren din, noe som kan føre til alvorlig skade på motoren. Oljeskift bør ta mindre enn en halv time og er billigere enn å ha en profesjonell gjøre det. Du trenger:
Bil jack eller hjul ramper
Oil dryppformen
oljefilter
Stikknøkkel
oljefilter skiftenøkkel
10W-30 eller 5W30 olje, 5 liter
trakt, om nødvendig
Vis flere instruksjoner
en

Slå motoren av og la den gå i noen minutter for å sirkulere oljen og eventuelle sedimenter som kan ha slått seg ned i bunnpannen . Drive forhjulene av din Camry på hjul ramper. Slå av motoren. Sett i nødbremsen. Plasser dekk chocks bak ryggen dekk. Bruk en vanlig bil jack å heve bilen hvis du foretrekker det.
2

Åpne panseret. Lokalisere og fjerne oljepåfyllingslokket og peilepinnen og sette dem til side på et stykke avis. Dette bidrar til å redusere lufttrykket slik at oljen kan renne ut.
3

Crawl under bilen med dine leverer innen rekkevidde. Finn tappepluggen nær baksiden av bunnpannen og oljefilter sylinder.
4

Plasser olje drypp panne under bunnpluggen. Løsne tappepluggen med en pipenøkkel, og trekk den ut raskt. La oljen renne i minst 10 minutter. Fyll det nye oljefilteret med fersk 10W-30 eller 5W-30 olje mens filteret er fortsatt sitter i boksen. Plasser filteret til side før det er nødvendig.
5

Sett bunnpluggen. Plasser olje drypp panne under brukte oljefilter. Løsne filteret med et filter skiftenøkkel. Snu filter over til tapp oljen i dryppformen.
6

Dypp fingeren i den nye oljen i det nye oljefilteret. Gni et tynt lag av olje på gummipakningen som linjer toppen av oljen filter for å skape en tetning. Plasser det nye filteret på plass. Skru den inn og stramme det til tettsittende. Slå den en kvart omdreining for å sikre et sikkert grep uten å stramme den for mye.
7

Hell de resterende fem liter olje i hullet som hadde blitt dekket av oljepåfyllingslokket. Bruk en trakt, hvis det er nødvendig. Sett lokket tilbake på plass og stram til tettsittende.
8

Slå av motoren på og la den gå i et par minutter for å sirkulere oljen. Kontroller oljenivået på peilepinnen. Fyll olje om nødvendig. Fjern klosser bak hjulene. Senk bilen av jack eller hjulet ramper.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/oil-changes/132777.html

Previous:
Next:

oljeskift