Hva er funksjonen av støtdempere?

Støtdempere er en viktig del av alle kjøretøy suspensjon system. De fleste av bilene har en gang støtdemper for hvert kjøretøy dekk. Hver støtdemper gir betydelig styrke og funksjonalitet til bilens fjæring. Grense Vehicle Body Movement

Hovedformålet med støtdempere er å begrense generelle kjøretøy kroppsbevegelse, eller svaie. Som et bilen kjøres, vil kroppen beveger seg opp og ned eller fra side til side til forskjellige grader som reaksjon på kjøre-og veiforhold. Disse type kjøretøy bevegelser blir holdt i sjakk av støtdempere.
Stabilisere Vehicle Ride

Avhengig veiforhold eller kjørestil, kan et kjøretøy går fra glatt og kontrollert til humpete og uberegnelig i en kort tidsperiode. Støtdempere stabilisere den samlede kjøretøyet ride, hindrer et overskudd av karosseriet mager eller rulle i noen retning, spesielt i svinger eller navigerer skarpe svinger. Dette stabilisering åpner for større kjøretøy kontroll og stabilitet.
Stabilisere Vehicle Dekk

De fleste biler har en støtdemper per kjøretøy dekk. Hver enkelt støtdemper, i tillegg til å kontrollere kjøretøyets bevegelser og ri, utøver en enorm stabiliserende kraft på hvert kjøretøydekk. En støtdemper hindrer bilens dekk fra hopper eller spretter i ujevnt eller hakkete terreng og bidrar til et kjøretøy dekk plantet godt på bakken eller veibanen.
Redusere dekkslitasjen
< p> Ved å bidra til å stabilisere og kontrollere bevegelsene til en bil dekk, hjelper en støtdemper for å minimere dekk slitebanen slitasje. Dekk som holdes fast mot bakken og holdes på plass av en fast støtdemper varer lenger og oppleve mye mindre slitebanen slitasje.
Redusere de totale Suspension Bruk

Støtdempere er kun en del av bilens totale bæresystem. De fleste biler utnytter en kombinasjon av en rekke bladfjærer, spiralfjærer og strevere for å stabilisere og styre et kjøretøys bevegelse. Støtdempere utgangspunktet absorbere og avlede en stor del av første vei virkninger og /eller kroppsbevegelser. Hva støtdempere kan ikke inneholde blir sendt videre til andre deler av bilens fjæring.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/general-car-maintenance/124474.html

Previous:
Next:

Generelt vedlikehold av bil