Hva er Wheel Offset?

Selv for de som vet ganske mye om biler det kan være mange ukjente faktorer som påvirker bilens ytelse. De fleste vet, for eksempel at dekkene som brukes på en gitt bil kan ha en stor innvirkning på ytelsen. Færre vet imidlertid at hjulet offset kan også ha en stor virkning på ytelsen. Identifikasjon

Wheel offset er ganske enkelt, avstanden fra navet montering av hjulet til sin egentlige midtlinjen. Med andre ord, forskyvningen av et hjul er avstanden mellom det sted hvor tappene kople hjulet til kjøretøyet og den faktiske midten (fra en vertikal perspektiv) av hjulet.
Typer

p Det er tre mulige typer hjul offset inkludert nøytral offset, positiv korreksjon, og negativ offset. Nøytral offset er også noen ganger referert til som "null-offset", og innebærer at navet montering av hjulet er direkte på linje med den sanne senterlinje av hjulet. Positiv korreksjon betyr at navet montering er nærmere til forsiden av hjulet (nærmere utsiden som vender mot gaten). Negativ korreksjon, på den annen side betyr at navet montering er nær baksiden av hjulet (nærmere innsiden som vender mot kjøretøyet).
Effects

Effektene av hjulet offset har hovedsakelig å gjøre med de kreftene som virker på hjul-lagrene. Mest produserte biler kommer med et hjul offset som er designet for å minimere belastningen på hjul-lagrene. I en bil med dårlig hjul utlignet mange problemer kan manifestere. Badly offset hjul kan forårsake problemer med håndteringen, bryte deler, og selv forårsake katastrofale feil oppstår. Riktig offset hjul, men bedre håndtering og reduksjon komponent slitasje, spesielt i svinger.
Expert Insight

Dessverre er det umulig å gi altomfattende råd om hjulet offset. Dette skyldes det faktum at hver bilmodell har sine egne unike egenskaper. På grunn av dette, noen biler svare bedre på positiv korreksjon og noen til negativ offset. Dessuten avhenger forskyvningen som er optimal i stor grad på hva bilen skal brukes til. Biler som ikke trenger å bekymre deg svinger evner vil dra nytte av en annen offset enn identiske modeller som ofte er involvert i skarpe svinger. Den eneste måten å finne ut hva som er best for bilen din er å undersøke saken og kontakte produsenten for å få råd.
Warning

Wheel offset endring kan ha alvorlige effekter på håndteringsegenskapene til kjøretøy og på deres sikkerhet. Alltid ta følge forholdsregler når du endrer bilens hjul offset og sørg for at du vet hva du gjør før du prøver det. Husk, et kjøretøy med ekstremt dårlig hjulet offset kan lide katastrofale del feil som kan føre til ulykker, spesielt ved høye hastigheter.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/general-car-maintenance/124411.html

Previous:
Next:

Generelt vedlikehold av bil