Om Clutch Fluid

Alle som eier et kjøretøy med en manuell girkasse vet hvor viktig å opprettholde clutchvæskenivået er. Uten det, vil manuell girkasse clutcher slutte å fungere skikkelig, eller i noen tilfeller, kan slutte å fungere i det hele tatt. Identifikasjon

Noen mennesker tror at clutchvæskenivået er en type væske alle sine egne, som frostvæske eller olje. Sannheten i saken er at clutchvæskenivået er ingenting mer enn en DOT 3 eller DOT 4 nivå av brems fluid.Brake væske er brutt opp i DOT kategorier, alt 2-5. Jo høyere tall, jo mer varme toleranse væsken har og jo høyere kokepunkt, så vel.
Funksjon

Eldre manuell girkasse kjøretøyer som brukes til å ha en kabel som koblet clutchen kaste ut gaffel på bremsepedalen. Derfor var bruken av clutchvæsken unødvendig. I dag, derimot, har det gamle kabelanlegget blitt erstattet med et hydraulisk system. Dette systemet består av en hovedsylinder som er festet til den clutchpedal. Denne sylinder har fluid i den. Når pedalen trykkes ned, blir fluidet pressurized.When trykksetting skjer, at væsken deretter beveger slavesylinder, som ligger nær overføring bell. Når denne prosessen er fullført, blir frikoplingshendel.
Betydning

Fordi de fleste moderne clutch systemer fungerer ut av det hydrauliske systemet, er det nødvendig å holde væskenivået i reservoaret toppet av. Hvis clutchvæskenivået faller under hva det er ment å være, kan du begynne å oppleve hardt grep. Dette betyr at clutch kan enten sette seg fast når du trykker den inn, eller det kan ikke være lett å trykke inn på all.Usually fylle clutchvæsken kan korrigere disse problemene.
Misforståelser

Når du velger en clutch væske, husk at alt du trenger er type DOT 3 eller DOT 4. Type DOT 5 er vanligvis bare brukes i racerbiler eller høy ytelse sportsbiler fordi bremsene vanligvis ser tung bruk, og er utsatt for å få hot.Hydraulic clutcher ikke genererer varme som bremsesystemer, til bremsevæske med høy DOT nummeret ikke er nødvendig .
Hensyn

Ikke alle clutch problemer er et resultat av lav clutch væske. Hvis du har sjekket væske reservoaret og se at den ikke trenger å bli fylt, eller hvis du har fylt reservoaret og fremdeles har problemer med clutchen din, ta bilen til en sertifisert mekaniker for å få sjekket. Det kan være et mer alvorlig problem som forårsaker din clutch til malfunction.Clutch erstatning kan være kostbart, så sørg for å holde clutchvæskenivået toppet.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/general-car-maintenance/124409.html

Previous:
Next:

Generelt vedlikehold av bil