Om Bremsevæske

Bremsevæske brukes inne i bilen bremser. Bremsevæske bidrar til å redusere mengden av press på selve brems mekanismer, og dermed redusere slitasje på bilens tannhjul. Å vite hvordan bremsevæske fungerer og hvordan du bytter break fluid er en viktig del av bilens vedlikehold. Betydning

Bremsevæske fungerer ved i praksis å smøre bilens hydrauliske bremser tannhjul og redusere mengden av press på selve maskinvaren. Uten bremsevæske, ville bremsene brenne ut raskt, noe som reduserer sikkerheten og påliteligheten av kjøretøyet. Dermed er bremsevæske finnes i alle tilfeller der hydrauliske bremser er brukt, inkludert alt fra motorsykler til båter til sport-nyttekjøretøyer.
Funksjoner

Bremsevæske har flere funksjoner. Det er i stand til å tåle høye nivå av temperatur på grunn av miljøet hvori bremsevæske blir ofte brukt. Bremsevæske er også i stand til å holde oppe et høyt nivå av viskositet. Dersom fluidet ikke er i stand til å beholde den samme konsistens, kan den bli farlig tykke eller tynne som temperaturendringer. Bremsevæske er også ikke-korroderende, fordi det alltid er i kontakt med metall. Endelig har bremsevæske et lavt nivå av kompressibilitet, som hjelper det å beskytte brems tannhjul fra hydraulisk trykk.

Typer

Mens all bremsevæske oppnår den samme resultat, det kommer i to forskjellige typer. Bremsevæske kan enten være mineral basert eller silikonbasert. Bremsevæske typer kan videre deles i det tidligere skjema mellom DOT3 og DOT4 bremsevæske. I sistnevnte kategori er Dot5 bremsevæske.
Hensyn

For riktig vedlikehold av bil, bør bremsevæske kontrolleres og skiftes hvert 2. år. Dette bidrar til å beskytte din brems tannhjul og den generelle sikkerheten i bilen. I motsetning til bil olje eller frostvæske, betyr bremsevæske ikke få "lav", men bør være helt tømt og endret heller enn toppet av. Hvis bremsevæsken er lav, betyr det vanligvis en lekkasje i bilen - noe som kan føre til alvorlig skade på bilen. Bremsevæske kan enten endres av en bilmekaniker, eller hjemme ved hjelp av en pumpe og bremsevæske nedslagsfelt system.
Warning

De to formene for mineral-baserte brems væske, DOT3 og DOT4, er ikke etsende mot metall, men er svært etsende for maling-belagt materiale. Søl kan mineral-basert bremsevæske svært effektivt smelte maling av bilen. Uansett type, bør de ulike variantene av bremsevæske heller ikke være blandet. De ulike kjemikalier i varierende typer bremsevæske kan reagere med hverandre og spise bort på metallet i bremsene. Bremsevæske er også brannfarlig og giftig, og bør holdes utilgjengelig for kjæledyr og barn.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/general-car-maintenance/124387.html

Previous:
Next:

Generelt vedlikehold av bil