Uforsikrede bilist dekning Grenser

Ifølge en 2001 rapport fra Insurance Research Council, en av sju bilister i USA ikke bærer bilulykke forsikring. Dette er grunnen til at mange forsikringsselskaper eksperter anbefaler å legge uforsikret (UM) og under-forsikrede bilist (UIM) dekning til auto politikk. Dessverre, UM /UIM dekning og grenser kan være forvirrende. Derfor er en fungerende kunnskap om UM /UIM dekning og grenser nyttig når du velger en politikk som passer behovene til sjåførene og deres familier. Usikrede /under-forsikrede bilist beskyttelse
UM /UIM forsikring beskytter mot uforsikrede og under-forsikrede bilister.

UM dekning beskytter forsikrede, medlemmer av den forsikrede husstand og passasjerer for kroppslig og personskader, skader eller død forårsaket av en på-feil uforsikrede bilist. Grensen av politikken er det maksimale beløpet som vil bli utbetalt per person, per hendelse. UIM dekning utgjør forskjellen mellom at-feil sjåførens ansvar forsikring for statens juridiske krav ennå ikke er tilstrekkelig til å dekke den forsikrede krav. Det lønner seg likeledes opp til grensen av UIM politikk eiers dekning. Den andre sjåføren i begge tilfeller, må være på-feil for ulykken og enten uforsikrede eller under-forsikrede. Uforsikrede og under-forsikrede forsikringer er separate. Dette er et viktig skille selv om mange stater tillater kombinere eller mandat at de kjøpes sammen.
Dekning grenser

Minimum UM /UIM forsikring grenser må følge oppgi minimumsgrenser for mandat ansvarsforsikring. For eksempel, i delstaten California minimum ansvar grensene er $ 15 000 for personskade til én person per ulykke, $ 30.000 for personskade til alle mennesker i en ulykke og $ 5000 skade på eiendom (15/30/5). Minstekravet til UM /UIM dekning i California er derfor $ 15.000. Siden ansvar minimumskrav varierer fra staten, vil minimum UM /UIM forsikring også variere. Maksimale UM /UIM grenser, kan ikke overstige grensen av det forsikrede egen ansvarsforsikring. Hvis den forsikrede ansvar forsikring er 100/200/50, er den maksimale UM /UIM grensen $ 100.000. Mange bransjeeksperter anbefaler å kjøpe ansvar grenser i mengder tilsvarende verdien av en persons eiendeler. Det er fornuftig å gjøre det samme med UM /UIM begrenser gitt den høye kostnaden av medisinsk behandling.
Usikrede /under-forsikret Eiendom Damage

Usikrede og under-forsikrede bilist skade på eiendom (UMPD /UMIPD) dekker forsikrede kjøretøyet når involvert i en kollisjon med en på-feil uforsikrede eller under-forsikrede bilist. Disse politiske tilleggene kan ikke kjøpes uten UM /UIM. Dekningen betaler et fast beløp for kollisjon reparasjoner på forsikrede bilen når den forsikrede ikke har kollisjon dekning. Det betalte beløpet varierer avhengig av staten. I California er det maksimale $ 3500. Dekningen betaler forsikrede kollisjon egenandel når den forsikrede har kollisjon dekning.
Sammenlignende Uaktsomhet

Mange ulykker skyldes mer enn en på-feil driver. Flere stater fordele andel av ansvaret for ulykker basert på sammenlignende uaktsomhet lov. Med komparativ uaktsomhet lov, UM /UIM driver holdes ansvarlig bare for andelen feil direkte knyttet til UM /UIM driver. Hvis, for eksempel, er det UM /UIM driver funnet å være 70 prosent på-feil mens den forsikrede er funnet å være 30 prosent på-feil, vil den forsikrede UM /UIM politikk bare dekke 70 prosent av skadene opp til grensen for dekning. Den uforsikrede driver kan bli disiplinert av retten for kjøring uten forsikring, men det er en separat sak.
UM /UIM Krav resolusjoner

Løse UM /UIM krav kan være tidkrevende. Dette er delvis på grunn av den bakvendt at den forsikrede eget forsikringsselskap faktisk representerer den andre sjåføren i UM /UIM ulykker. Det burde ikke komme som noen overraskelse, derfor, at forsikrede forsikringsselskapet ikke vil betale med mindre det er fastsatt at den andre sjåføren er at-feil i ulykken. Siden forsikringsselskapet representerer den andre sjåføren og ikke forsikret, kan det være fornuftig å få en advokat til å bosette UM /UIM krav.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-insurance/uninsured-motorist-insurance/94404.html

Previous:
Next:

Usikrede bilist forsikring