Norge bil >> Biler >> Auto Repair >> Dekkslitasje Tear >> Content

Når bør bil dekk byttes på grunn av alder?

Dekk er noen av de mest erstattet komponenter på et kjøretøy. Merkelig, de er også en av de mer misforstått. Mellom å se etter selv dekkslitasje, sjekke dybden av slitebanen, justere lufttrykk og holde oppretting og balansering og rotasjon oppdatert, mange bileiere glemmer hvor lenge dekkene har vært på veien. Tire alder er like viktig som dekkslitasje, og forstå hvordan å få øye på et dekk som er for gamle for bruk vil holde deg og familien din trygg. Sammensetning
Mange dekk butikker rulle nye dekk ute i løpet av dagen, noe som akselererer deres aldring.

Moderne dekk er laget av gummi som produsenten obligasjoner til lag av stoff og stål for å gi dekket stivhet den trenger. Også i blandingen er kjemikalier som forhindrer gummien fra aldring. Akkurat som de nyeste og beste anti-aldring kremer, kan selv disse kjemikaliene ikke hindre aldring helt. Over en viss tid, avhengig av klimatiske forhold, vil dekkene går ut av livet, noen ganger før slitebanen selv går ut.
Ting å se etter
Sjekk sideveggen og tråkker daler du dekk for sprekker en gang annenhver uke.

Når dekkene begynner å alder til det punktet de trenger utskifting, er det flere kjennetegn. Se sideveggen og slitebanen for tørre sprekker. Disse er sprekker som varierer i størrelse, noen er så tynt som et hår og andre kan du stikke en fjerdedel inn, vises når dekket mister sin elastisitet og stress av sideveggen og tråkker flytte under normale kjøreforhold fører til sprekker å danne. Manglende biter av slitebanen er et annet tegn på at det er tid for noen nye gummi. Dette skjer når gummi mister sin evne til å holde fast på grunn av kjemiske reaksjoner i gummi og begynner flying av etter hvert som dekket roterer. Bobler i dekket kan skje når som helst, hvis du treffer en stor nok jettegryte ved høy hastighet, men de oppstår vanligvis fra alder. Kjemikalier som brukes til å følge beltene til dekket sakte slites ut over tid, og dette gjør at gummi å skille fra beltene, noe som resulterer i den delen av dekket bobler ut fra resten. Hvis noen av disse tilstandene finnes, har dekkene overskredet sin levetid og må byttes, uavhengig av mønsterdybden.
Tidsramme
Hvis dekkene dine er mer enn seks år gammel , du kan sette reservedeler på snart.

Den faktiske levetiden for den gjennomsnittlige dekk er under noen debatt, og National Highway Traffic og Safety Administration har ikke satt en bestemt tidsramme, selv etter betydelig testing mellom 2003 og 2007. I rapporten til Kongressen etter testing sin, sa NHTSA 84 prosent av dekk-relaterte forsikringskrav var fra dekk som var mer enn seks år gammel. Til tross for den Nhtsa dra føttene, er det flere myndigheter i feltet som har satt tidsramme. Ford Motor Company har satt en 6-års holdbarhet på alle sine dekk, noe som betyr at hvis et nytt dekk sitter på sine hyller er mer enn seks år, disponerer det av dem. Mange andre dekkprodusenter har installert 10-års holdbarhet for sine dekk, inkludert men ikke begrenset til Bridgestone, Firestone og Michelin. Flere andre bilprodusenter har satt 6-års anbefalinger for kundene å skifte dekk. Gitt at informasjonen, mens NHTSA arbeider fortsatt på et svar, er det best å skifte dekk hver 6 til 10 år, uavhengig av deres tilstand.
Hensyn
Falmet og sprukne dekk klistremerker er et avslørende tegn på et nytt dekk som har vært på sokkelen for lang.

Tro det eller ei, men nye dekk ikke bare fly av dekk butikkens hyller, spesielt uvanlige størrelser og dyre dekk. Dette betyr at dekk kan sette på hyllene for oppover på seks år. Uansett om dekket var på veien eller ikke, er det fortsatt aldre, bare til en redusert rate. Når du kjøper et nytt dekk, sjekk alltid de fire siste sifrene i DOT nummer - den 12-sifrede nummer er stemplet på sideveggen - som den representerer uke og år dekket ble bygget. Hvis dekket er noe mer enn tre år gamle, be om annen. Dette gjelder spesielt hvis du ikke kjøre bilen svært ofte.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/tire-wear-tear/76255.html

Previous:
Next:

Dekkslitasje Tear