Norge bil >> Biler >> Auto Repair >> Dekkslitasje Tear >> Content

The History of Oil dempere

Olje sjokk, også kjenner som hydrauliske støtdempere, bruk en sylinder eller boliger for å begrense en væske, som er påvirket av enten en roterende vane og spake - den tidligste form - eller en tube- begrenset stempel og pakninger. Ved å bremse væske gjennom små-åpningsstrimlene tilbakeslagsventiler inne i oljefylt kammer, bilen er vertikal fjæringsvei dempet både i sprett og rebound aspekter. Dette resulterer i en mer komfortabel og bedre kjørekomfort for alle typer kjøretøyer. Historie og begrepet oljetilførsel kan spores tilbake til den senere delen av forrige århundre, og involverte en rekke oppfinnere og design. The First Oil Shock Concept

CL Horock er kreditert med den første utformingen av teleskop støtdemper, i 1901. Sjokket benyttet et stempel inne i en sylinder, som hadde en metallhylse. En enveis-ventil montert i stempelet. Stempelet beveges fritt i en retning, men motsatte bevegelse i motsatt retning, på grunn av det inneholdte oljetrykk. Det er ingen bevis for at Horock brakte konseptet til produksjon, men den teleskopiske tube design fanget på senere med andre produsenter.
Første Brukbar Oil Shock

Franskmannen M . Houdaille er generelt anerkjent som den første oppfinneren av en gjennomførbar olje sjokk som gikk i produksjon, etter å ha bygget en modell i 1908. Hans system brukt en dobbel-action roterende vane inne i en væske reservoaret og små blø passasjer. Når en spake koblet til suspensjonen ble tatt til følge, viste det med bladet, noe som skapte trykk inne i reservoaret. Oljen blødde gjennom små passasjer og en tilbakeslagsventil, redusere trykket gradvis og avgrense spaken til dempet bevegelse i begge retninger.
Nyhetene sprer

Det var ikke før 1915 at Houdaille olje-sjokk utforming ble montert på en Sunbeam bil, som vant Isle of Man løp det året. Like etter tok en Benz racer første steplass i Paris-Moskva rase, som fått positiv publisitet for de nye sjokk dempere. Innenlandske salget begynte å ta av, og inkludert montering på Cunningham og Mercer biler. Den franske hæren gjort dem tilgjengelige på sine ambulanser og ansatte kjøretøyer. Houdaille fått bred aksept i markedet ved slutten av 1920. Rolls Royce brukte sjokk på flere eksportere modeller, og fått gode rapporter. Henry Fords Model T ble også ettermonteres med Houdaille nye hydrauliske støt.
AB Shultz

AB Shutz, en dyktig bil ingeniør under Houdaille tid, kjøpte rettighetene til de nye sjokk og begynte begrenset produksjon på hans Houde Engineering anlegget ligger i Buffalo, New York. Dette var etter Houdaille ikke kunne få nok legering stål for å opprettholde produksjonen etter 1. verdenskrig. I 1923 inngikk Shutz en kontrakt for å utstyre Lincoln og Pierce-Arrow biler. Den produksjonsanlegg auto selskaper av Jordon og Sterns-Knight også inngått kontrakter for å utstyre sine kjøretøy. I løpet av denne tiden, Gabriel Selskapet hadde sin egen versjon av en hydraulisk sjokk, ligner på utformingen av Houdaille tallet.
Ford Influence

Henry Ford raskt adoptert sjokket design og erklærte at de ville være standard utstyr på alle hans fremtidige Model As. Anslagsvis 21,5 millioner enheter ble solgt, med en annen 2 millioner Houdaille-designede sjokk systemer som selges og brukes på de fremre aksler av V-8 Fords og Modell B. National Spicer og Houde selskaper produsert og levert de fleste av Fords bestillinger.
Monroe og Double-Tube desgin

Monroe selskapet introduserte sin egen hydraulisk sjokk i 1926, kalt Eliminator. Kort etter, Eliminator - anses å være den første ekte tube sjokk - fikk en dobbel-action design. Monroe produsert store, modifiserte versjoner av sine sjokk å jobbe på jernbanen personbiler. De perfeksjonert sin twin-tube teleskopisk hydraulisk sjokk i 1951, og begynte å selge det i masse mengder, noe som gjør den til en av de mest populære masseproduserte sjokk i verden. Ytterligere Monroe nyvinninger førte til deres patenterte bak og front-load leveler sjokk, introdusert i 1957 og 1962, henholdsvis.
Monroe og Gabriel Head-to-Head

Monroe og Gabriel ble de to største hydrauliske støtdempere produsenter i verden. Begge selskapene toppet hverandres design og stiler, som begynner i begynnelsen av 1960. Den doble sjokk design, MacPherson oppheng, General Motor uavhengige spiral fjæringssystemer og Nissans elektronisk styrte støtdempere patentert i 1982, alle brukt teleskopisk hydraulisk sjokk design. Nesten hver bilproduksjon brukte teleskop hydraulisk sjokk for de neste 50 årene, og de er fortsatt i bruk i dag.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/tire-wear-tear/76251.html

Previous:
Next:

Dekkslitasje Tear