Norge bil >> Biler >> Auto Repair >> Dekkslitasje Tear >> Content

Hva slags mekanisk Problemer Årsak Slitasje på dekk?

Dårlig oppretting er den viktigste årsaken til dekkslitasje, ifølge Popular Mechanics. Justin Turner, et dekk butikksjef, sier dårlig innretting er forårsaket av kjøring farer, som for eksempel treffer en fortauskant eller kjører over et tre lem, og av feil mekaniske deler. Hvis en drivende hendelsen forårsaket justeringen problem, kan alle fire dekkene bli justert for riktig justering. Hvis dekkslitasje er forårsaket av slitte komponenter, for eksempel støtdempere, fjærer, kontroll armene eller kuleledd, må den delen skiftes ut. Unnlatelse av å handle kan føre til ytterligere skade på bilens komponenter, forårsaker enda mer dekkslitasje. Alignment

Dekk bør justeres for å peke rett fremover og være parallelle med hverandre og vinkelrett på veien, sier Turner, dekket butikksjef. Popular Mechanics definerer vinkler av justering i form av "tå", som er dekkene peker til utsiden (toe-out), innsiden (toe-in) eller fremover, det ideelle "null tå." Dekket skal være loddrett , som kalles "null camber." Hvis det lener seg bort fra bilen, er det "positive camber." Hvis det lener seg mot bilen, er det "negative camber." Hard kjøring eller slitte front-end deler kan tvinge innretting ut av posisjon.
Inflasjon og rotasjon

Feilaktig oppblåst dekk også forårsake dekkslitasje. Du kan fortelle om dekkene er underinflated eller overinflated ved å se på slitasje mønstre, sier Turner. Hvis senteret av dekket på seg raskere enn kantene, er dekket overinflated. Hvis kantene er seg raskere enn sentrene, er dekket underinflated. Dekk bør dreies i strengt samsvar med produsentens retningslinjer. Unnlatelse av å rotere dekkene fører til ujevn slitasje som føles humpete å ta på og etser en kamskjell-formet mønster i slitebanen. Uriktig inflasjon kan føre til "plutselig dekk feil", ifølge MSN Autos.

Sjokk og struts

Slitte sjokk føre dekkene for slitasje ujevnt, Turner står, som resulterer i en "skålformet" utseende. Sjokkene er utformet for å dempe overdreven sprett som bilen rir nedover veien. En mislykket sjokk ikke arrestere ikke sprett, noe som fører til en konsentrisk mønster av ujevn slitasje. Struts er utformet for å dempe overflødig bevegelse på fjærene. I motsetning til støtdemperen er de en del av suspensjonens struktur. En ødelagt spankulere gjør overdreven sprett, som også vil resultere i kopping slitasje.
Wheel Balance

Problemer med selve hjulet, slik som en bulk på felgen, kan forårsake ujevn dekkslitasje. De små vekter festet til hjulene når dekkene er balansert kan falle av eller, Turner sier, hjulene kan ha blitt uriktig balansert i første omgang, noe som resulterer i kamskjell eller kopping slitasje. Denne typen slitasje er forårsaket av overdreven vibrasjon som bilen moves.An feil balansert dekk fører også til slitasje på hjuloppheng, noe som kan forverre situasjonen ved å forårsake ytterligere dekkslitasje.
Andre problemer

Slitt kuleledd, sagging fjærer, ødelagte kontroll armene eller slitte kontroll arm foringer alle bidra til dekkslitasje. Disse slitte komponenter produsere dekkslitasje som vises der den indre eller ytre kanten av dekket er forverret raskere enn resten av dekket. Slik slitasje kan også være forårsaket av å ha bilen tungt lastet når hjulet justering arbeidet er gjort.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/tire-wear-tear/76241.html

Previous:
Next:

Dekkslitasje Tear