Norge bil >> Biler >> Auto Repair >> kjølesystemer >> Content

Hvordan Drain & Refill radiatoren i en 2005 Silverado

Kjølesystemet i 2005 Chevrolet Silverado spiller en viktig rolle i å holde bilen i drift. Dette systemet pumper motorkjølemiddel (frostvæske) gjennom motorblokken og ut til kjøleren, hvor det flytende kjølemiddel går gjennom en lang, buet rør som har en vifte blåser luft på den for å spre varmen. Kjølemidlet pumpes deretter tilbake til blokken ved å starte syklusen igjen. Til tider må kjølevæsken byttes fordi smuss og sediment kan akkumulere, noe som kan føre til motorskade. Du trenger:
Drensvannsoppsamler
Hansker
Vernebriller
Rag
hageslange
Vann
Kjølevæske (også kjent som frostvæske)
Container
trakt
Vis flere instruksjoner
en

Vri Silverado er motoren av og la den avkjøles i 45 minutter.
2

Gå under motoren og finn avløp plugg, som vanligvis ligger på den ene enden av radiatoren. Plasser et avløp pan rett under bunnpluggen.
3

Åpne tappepluggen og la kjølevæsken renne ned i avløpet pannen. Fjern radiatoren hetten fra toppen av radiatoren. Og utjevner trykket inne i radiatoren og tillater kjølemiddelet å strømme ut. Bruk vernebriller og hansker ved tømming av kjølevæske, som det er svært giftig. Unngå søl av kjølevæske på bakken eller komme i direkte kontakt med den.
4

Koble slange festet til toppen av radiatoren. Tømme den inn i avtappingspannen, tar seg ikke å søle kjølevæsken på bakken.
5

Plasser en hageslange i åpningen på toppen av radiatoren.
6 < p> Vri slangen på og la vannet renne gjennom radiatoren til det kommer ut klart.
7

Lukk tappepluggen i bunnen av radiatoren.
8

Koble radiator slangen til toppen av radiatoren.
9

Mix 1/2-gallon av ny kjølevæske med 1/2-gallon av destillert vann i en ren beholder.

10

Sett en trakt inn i hullet på toppen av radiatoren. Sakte hell kjølevæske bland inn radiatoren gjennom trakten. Ikke hell det for fort fordi det tar tid for kjølevæske mix å jobbe seg gjennom radiatoren. Fortsett å legge væske til du kan se det i åpningen og ingen flere luftbobler kommer opp. Sett radiator hetten på.
11

Hell kjølevæske blandingen inn i reservoaret til det fyller til linjen merket "minimum".
12

Start motoren og la det tomgang i noen minutter. Slå av motoren og la den avkjøles i ca en halv time.
13

Sjekk væskenivået i reservoaret og radiatoren. Hvis det er lavt, kan det være en lekkasje i systemet, og du trenger å ta bilen til en mekaniker.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/engine-cooling-systems/69955.html

Previous:
Next:

kjølesystemer