Slik feilsøker en 1996 Dodge Intrepid 3.5L V6 Throttle Position Sensor

The throttle posisjon sensor (TPS) i 1996 Dodge Intrepid 3.5L V6-motoren hjelper datamaskinen bestemme mengden av drivstoff for å gi sylindrene med, avhengig av motor belastning . Så en sviktende TPS i din Intrepid kan påvirke bensininnsprøytning, timing og dermed motorytelse. Imidlertid kan problemer i andre kretser eller komponenter lede deg til å skylde på TPS i Dodge din. For å unngå unødvendige reparasjoner, feilsøke sensoren hjemme for å bekrefte komponent tilstand av drift og avgjøre om du trenger å erstatte det. Hva du trenger, Elektrisk kontakt renere, om nødvendig
10 megohm digital multimeter
Assistant
Vis flere instruksjoner
en

Åpne panseret og finn TPS montert på den ene siden av spjeldhus. Spjeldhus kobles til luftfilteret, som inneholder luftfilteret, og er montert på inntaket manifold. Dodge TPS er en liten boks, ca 2 inches i diameter, med avrundede hjørner og en elektrisk kontakt på den ene siden. To små skruer sikre TPS til spjeldhus.
2

Inspiser kontakten på TPS og sørge for at sele ledninger er koblet riktig. Se etter løse, skadet eller rustne ledninger og kontakter. Dette er vanlige feil for elektriske komponenter. Fjern støv, olje og rust fra forbindelser med elektrisk kontakt renere, om nødvendig.
3

Tilbake sondere spenningen til TPS fra datamaskinen ved å koble den røde sonde av 10 megohm digital multimeter til den fiolette ledningen i kontakten sele og den svarte proben av måleren til den svarte ledningen i kontakten sele.
4

Sett multimeter til det lave utvalget av direkte Volt skalaen slik at du kan lese opptil fem volt. Spør en assistent for å slå av tenningen til "On" posisjon, men uten å starte motoren. Slå multimeter på. Displayet på apparatet bør lese 5 volt. Ellers er dine TPS ikke får spenning fra datamaskinen, og du bør sjekke den delen av kretsen. Slå av tenningen og den digitale måleren.
5

La svarte proben på måleren koblet til den svarte ledningen på TPS sele kontakten wire. Slå den røde sonde av apparatet til den oransje ledningen på kontakten, som er den midterste wire.
6

Spør assistent for å slå av tenningen til "On" posisjon og slå på apparatet . Denne tiden, bør skjermen på apparatet lese rundt 0,6 volt. Spør din assistent til gradvis presse gasspedalen til gulvet. Spenningsavlesing på det digitale måleren skal jevnt øke til rundt 4,5 volt og forbli stødig som din assistent holder pedalen til gulvet. Slå av digital meter og tenningen på din Dodge Intrepid.
7

Bytt TPS hvis du fikk forskjellige spenning målinger fra de som er angitt i forrige trinn.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/66937.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer