Hvordan diagnostisere Clutch Problemer på en 98 Tacoma

Clutchen på 1998 Toyota Tacoma presser mot svinghjulet med hjelp av en trykkplate slik at motor og girkasse er koblet sammen. Dette i sin tur gjør at kraften som skal overføres fra girkassen til drivhjulene. Imidlertid, fordi clutchen er sammensatt av friksjon materialer, vil clutchen montering slites ut over tid. Når dette skjer, må du skifte clutch. Men før du bytter den, kan du feilsøke noen problemer som vil bekrefte et problem med clutchen på Tacoma. Du trenger
Clutch væske (om nødvendig)
Vis flere instruksjoner
en

Åpne panseret på Tacoma. Se etter clutch master sylinder montert på brannmuren. Clutchen hovedsylinder vil være en liten sylindrisk metall-komponent med en gjennomskinnelig tanken på toppen av selve sylinderen. Hetten på toppen av i tanken vil si "clutchvæsken". Kontroller clutchvæskenivået. Væskenivået bør være mellom øvre og nedre merker på siden av tanken. Hvis væskenivået er for lavt, fyll tanken med DOT3 bremsevæske før det er mellom øvre og nedre merkene. Hvis clutchvæsken har fått lavt nok til å la luft inn i systemet, vil Tacoma har problemer ved bruk av kløtsjen. Når dette skjer, er det vanskelig å få trucken i gir fra nøytral, og trucken vil ha en tendens til å rulle når i gir, selv når clutchen er helt inne noen ganger, men ikke alltid, det er luft i clutchen linjen som må luftes ut når du har kronisk lave clutch væske nivåer. En profesjonell mekaniker kan blø linjen for deg. Hvis væsken er ikke lav, men lastebilen viser disse symptomene, kan det bety at enten master eller slave clutch sylindere er utslitt, og passerer væske internt.
2

Sjekk for clutchsluring. Når du kjører din Tacoma, bør clutch engasjere jevnt og holde seg engasjert. Hvis du kjører og clutch slips, slik at motoren til rev mens i gir, har clutch platen slitt nok at du må ha den erstattet. Merk at dette vil føles som om overføringen glipper ut av gear, men det er det ikke. Det er clutch slipping mot svinghjulet. Dette vil sannsynligvis være mer merkbar i høygir.
3 p Hvis du hører en buldrende eller skrapelyd når du trykker ned på clutchpedalen, indikerer dette en slitt throwout peiling. Hvis throwout lageret er tilstrekkelig slitt, bør du ha hele clutch montering erstattes.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/65132.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer