Symptomer på en Defekt Lambdasonde

En Lambda sensor måler mengden av uforbrent oksygen i bilens drivstoff eksos. Dersom oksygen nivået er for høyt eller for lavt, sender Lambdasensor et signal tilbake til bilens datamaskin som forteller at den justerer luft /drivstoffblandingen slik at kjøretøyet kan utføre optimalt og innen utslippskontroll standarder. En Lambda sensor kan bli skadet, svak eller helt mislykkes. Hvis noen av disse symptomene oppstår, skal en kjøretøyets eier adressere dem snart, som venter kan føre til ytterligere komplikasjoner. Dårlig Kjørelengde
p Hvis en sjåfør skulle legge merke til at han ikke får vanlige miles per gallon tall, kan det være feil av Lambda sensor fordi bilens datamaskin ikke mottar meldinger for å endre luft /fuel ratio, og blandingen kan være for rik, forbruker unødvendig drivstoff beløp. Ifølge Fueleconomy.gov, kan reparasjon av en defekt sensor øke kjørelengde med så mye som 40 prosent.
Uvanlig lurching eller nøling

En tidlig signal om Lambda sensor svikt i form av en ujevn tomgang kan bli lagt merke til av en sjåfør som føles bilen som ønsker å bølge fram når ved rødt lys eller stoppskilt. Eller omvendt, når det er på tide å gå, føles sjåføren bilen nølende etter at gasspedalen er brukt.
Katalysator Failure

Ifølge CatalyticConverter . org, når luft /drivstoff blandingen er for rik, og er ikke korrigert, kan termisk feil bli generert av rødglødende varme. I dette tilfellet kan den keramiske monolitt smelte, og bilens eksos bane kan bli blokkert. Avhengig av omfanget av skaden, kan motoreffekten blir betydelig redusert.
Dashboard Indikatorlampe

"Check Engine" lyset kan komme på. En kjøretøyets eier må ha en anerkjent tekniker sjekke koden.
Smell

En kald motor med en defekt Lambda sensor som har ubrente oksygen i katalysatoren kan avgi et "råtne egg" lukt.
Avtagende Engine Power på Marsjfart

En dårlig Lambda sensor kan sende en feilaktig signal om at luft /drivstoff blandingen er for rik . Bilens datamaskin vil gjøre korreksjonen i henhold til signalet at Lambdasensor sendt, redusere mengden av drivstoff i forholdet, slik at tennpluggene for å bli tent.
Utslipp Test Failure

En dårlig Lambdasonde kan føre til bilens eksos å være for rik på uakseptable utslipp (ubrukte hydrokarboner og karbonmonoksid).

.from:http://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/64793.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer