Symptomer på en dårlig Serpentine Belt

En moderne bil er full av gadgets og deler som har hjulpet konvertere biler fra horseless vogner fra fjoråret til de datastyrte kjøring maskiner som mange av oss kjøper i dag. En av de viktigste delene av en moderne bil er solid, men likevel skjør Serpentine beltet, som driver motoren trinser, den dynamo, servostyring og aircondition, blant andre systemer i enkelte modeller. The Serpentine beltet går gjennom disse motor hjemkomsten, og kan vare opp til 150.000 miles i den gjennomsnittlige bilen, hvis behandlet riktig. Noen bilprodusenter garantere sine Serpentine belter for livet av bilen. Likevel bileiere regelmessig finner de må bytte beltet for å kunne fortsette å kjøre bilene sine. Denne artikkelen vil diskutere noen av de visuelle og auditive ledetråder som en serpentin belte trenger utskifting. Alder

Moderne Serpentine belter er laget av EPDM (etylen propelen dyeen monomer), som varer hele livet av kjøretøyet. Imidlertid vil eldre modellene ikke har denne typen belte, og at bilister med sent modell biler bør begynne å lete etter tegn på at beltet har nådd slutten av sin levetid når bilen krysser 100 000-mile markør.


"Squealing" Sound

Det første symptomet du kan høre når Serpentine beltet er slitt eller sprukket er en bråkete sutre eller skrik. Det kan bare skje etter noen få minutter av gangen i begynnelsen, men vil vokse i volum og irritasjon mens du kjører. Magasinet Popular Mechanics kaller lyden "angiveri", og sier at det kan variere i volum fra veldig myk til utrolig høyt. Denne lyden betyr at beltet sklir av sin forhåndsbestemt spor på grunn av slitasje, og at beltet må byttes.

Watch for å se om lyden oppstår eller crescendos bare når bilen akselererer eller når motoren starter kaldt. Dette er også et tegn på en skli beltet.
Andre lyder

En pipelyd fra under panseret betyr trolig at en av motorens tilbehør drivhjul er feiljustert, en surrende eller sliping lyd kan bety en defekt peiling;. og rytmiske lyder kan bety at beltet har betydelige strukturelle feil i ett eller to steder

Fordi beltet går gjennom mange motorsystemer, støy kan være vanskelig å isolere og kan noen ganger høres ut som andre deler av motoren har sviktet.
visuelle ledetråder

Ifølge Popular Mechanics, mindre slitasje og sprekkdannelser i beltet kan være sett tidlig på ved hjelp av en lommelykt og en tannlege speil.

En serpentin belte i veldig dårlig tilstand vil ha synlig cording og ribb. Hvis du ser dette, bør du vurdere å ansette en bergingsbil! Oljeskift-selskaper vil anbefale en endring i serpentin belte hvis det har "flere enn tre sprekker pr tomme i den riflete delen av beltet," eller remmen "sprekker som penetrerer mer enn halvveis gjennom tykkelsen av beltet."

Alle remmer som ser ut som det kan ha "biter" i det eller som ikke har samme diameter og tykkelse hele må skiftes ut umiddelbart.
Solutions

Endre en serpentin belte, heldigvis, er ikke en veldig vanskelig oppgave, men det krever noen spesialisert kunnskap. Hjem mekanikk kan kjøpe forsyninger fra sine forhandlere eller fra Bildelbutikker, og kan endre sine belter hjemme med kunnskap om strukturen av motoren, timing utstyr tang og en linjal.

Uerfarne eller ufaglærte bileiere kan bringe sine biler til forhandleren sin, til en kvalifisert mekaniker, eller til en olje-endring anlegget skal ha sitt serpentin belte endret. Noen nyere bilmodeller har også skjematisk og intrikate datamaskin deler som trenger en profesjonell mekaniker hånd, ta kontakt med din lokale bilforhandleren hvis du har spørsmål

. .from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/64225.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer