Norge bil >> Biler >> Bil Aftermarket alternativer >> dekk >> Content

Hvordan påvirker Tire Size Towing?

Dekk og hjul swapper er blant de mest populære ettermarkedet modifikasjoner der ute i dag, men å endre hjulet eller størrelse kan ha uforutsette konsekvenser i form av dreiemoment til bakken. Dette kan enten ha katastrofale eller fordelaktig effekt på slep, avhengig av kjøretøyet, motoren og utvekslinger i girkasse og differensial. Giring Basics

Gearsets enten multiplisere eller dividere dreiemoment ved hjelp av forskjellige størrelser tannhjul på input og utgående aksler. For eksempel, hvis en inngang gear er 2,0 inches i diameter og et drivtannhjul er 8,0 inches i diameter, da de mindre inndata utstyret må slå fire ganger for å snu drivtannhjul gang. Dette har en direkte effekt på overføring av dreiemomentet til gear. Hvis den inngangen utstyr mottar, sier 200 fot-pounds av dreiemoment per omdreining, så produksjonen utstyr vil ende opp med å sende 800 fot-pounds. I bilen vilkår, spiller dette direkte til forholdet mellom turtallet på motoren til aksel rpm. Med en 4-til-en-forhold, slår motoren fire ganger raskere enn aksel sjakter.
Tire Size og Torque

Ting blir litt mer komplisert når du legge dekkene inn i blandingen. Du kan tenke på dekk-til-road forhold som en slags andre gearset; dekket beveger seg et stykke per omdreining og veien holder seg fortsatt, så endrer diameteren på et dekk vil ha samme resultat som å endre diameter på din differensial innspill gear. En mindre dekk, som en mindre utstyr, vil slå seg raskere, men overføre større dreiemoment til bakken. En større dekk vil slå saktere og overføre mindre dreiemoment. I praksis mindre dekk netto deg høyere turtall ved en gitt hastighet, men mer slepekraft;. Større funn dråpe motorturtall og slepekraft
Applications
< p> I motsetning til det mange tror, ​​betyr lavere turtall ikke alltid likestille til bedre drivstoff kjørelengde. Mens det er sant at de fleste biler kjører på et høyere turtall enn de egentlig trenger å ha mer gassrespons, slepeenheter ofte trenger det for å flytte tunge lass. Ved hjelp av større dekk kan slippe motoren under sin effektivitet topp, og under rpm der det gjør egnet makt for tauing. Men det er ikke en dårlig idé hvis du forventer å se noe annet enn flat lander, høye hastigheter og lavere last, i dette tilfellet, kan større dekk netto deg noen ekstra drivstofføkonomi. Men hvis du planlegger å hale lastebil maksimale slep vekt opp fjellet, kan du gjøre det bedre å installere mindre dekk.
Andre hensyn

Mens effektive girutveksling og slep vekt gjør spiller en viktig rolle i å velge riktig dekk for en gitt applikasjon, de er ikke de eneste bestemmende faktorer. For eksempel kan en 5000-kilos reise trailer ikke virke som mye av en hale for en lastebil karakter på 10,000 pounds, men at tilhengeren har aerodynamikk av en murstein. I dette tilfellet kan installere større dekk føre til at lastebilen å slite på motorveien som den bekjemper luften for dominans. Og ikke glem at større eller mindre dekk kommer til å flytte stikk nærmere eller lenger fra bakken med en faktor på halvparten av endringen i dekkets diameter. For eksempel vil gå fra 30-tommers dekk til 25-tommers dekk flytte stikk 2,5 inches nærmere veien.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/Aftermarket/tires/98364.html

Previous:
Next: No

dekk