Norge bil >> Biler >> Bil Aftermarket alternativer >> dekk >> Content

Kjemikalier brukt i gummi Tire Manufacturing

Gummi alene ikke har alle de egenskaper som kreves i en god dekk. De fleste dekk laget i dag er laget av gummi forbindelser som består av ulike kjemikalier blandet med gummi mens den fortsatt er i flytende form. Kjemikalier som brukes bidra til å gi dekkene temperaturen motstand, styrke og holdbarhet som de krever. Svovel

Svovel er en nøkkelkomponent i dekk produksjon. Dekkene er laget av et produkt som kalles vulkanisert gummi. Vulkaniseringen prosessen er det som gjør dekkene hardt og varmebestandig. Dette fungerer dels på grunn av blandingen av svovel inn i gummien. Dette er en av de kjemikaliene som finnes i de fleste typer dekk, mens andre bare brukes når du gjør bestemte dekktyper.
Carbon Black

Noen dekk kan gjøres opp av så mye som 30 prosent kjønrøk. Dette er en meget ren form av karbon som er tilsatt til dekkets formuleringen i pulverisert form. Det fungerer som en slags armering inne i gummien i dekket, slik at det sterkere. Det hjelper gummi ikke erodere fra friksjon som er avgjørende for dekk som er på veien hele dagen. Sot bidrar også dekkene varer lenger uten å råtne fra UV ray eksponering.
Syntetisk gummi

Ikke alle dekk er laget utelukkende av naturlig forekommende gummi. Den største nytte for styren-butadien-gummi, for eksempel, er i dekkindustrien. Syntetisk gummi har noen fordeler over naturgummi, fordi det er mer ren og fordi det er svært kostnadseffektivt. Andre former for syntetisk gummi er også brukt i produksjon av dekk. Den eksakte kjemiske sammensetningen avhenger dekkprodusent, og den type dekk som blir gjort.
Silica

Silica er lagt til dekk for å redusere rullemotstanden. Dette oppnår noen ting. Når et dekk genererer mindre friksjon, hjelper det dekket vare lenger. Dette bidrar til å forsinke prosessen med dekk som går inn i deponier og behovet for nye dekk. Det hjelper også øke drivstofføkonomi, fordi mindre makt er nødvendig å dytte bilen når den er møtt med mindre motstand. En annen kjemikalie som kalles bis (trietoksysilylpropyl) tetrasulfide brukes i forbindelse med silika å gjøre silika bindingen til gummi.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/Aftermarket/tires/98360.html

Previous:
Next:

dekk