Norge bil >> Biler >> Bil Aftermarket alternativer >> dekk >> Content

Hvordan Tire Pressure Indicators arbeid?

Dekktrykk indikatorer, også kjent som dekktrykk overvåkningssystemer (TPMS), fungerer som varslere som gjenkjenner unormalt lave dekktrykk. The National Highway Traffic Safety Administration har mandat at TPMS være installert på alle biler fra 2008 og utover. Direkte og indirekte TPMS er tilgjengelig for overvåking dekktrykk, med både å være effektiv og nøyaktig. Bileiere bør vite hvordan de opererer, sine fordeler og begrensninger. Grunnleggende TPMS Konsept og implementering

Selv de indirekte og direkte typer TPMS fungerer annerledes ved hjelp av ulike metoder for å lese dekktrykk, gjør de det for å varsle føreren hvis et dekk har nådd under et trykk terskel som kan være farlig ved høy hastighet, overbelastning og skarpe svinger. Sikkerheten administrasjon gir en 25 prosent lav-advarsel terskel. Bilen hjul, enten de er utstyrt med interne sensorer eller tie i den automatiske bremser (ABS), varsle føreren gjennom en dashbordmontert skjerm, via varsellamper og /eller digitale målere, identifisere den lave dekk eller dekk. Dette gjør det mulig for sjåføren å stoppe og presse dekket til produsentens anbefalinger.
Direkte TPMS

Direkte TPMS bruke en liten sensor /transmitter inni hjulet interiør som kan klemme eller snapper inn i ventilanordningen. Ventilstammen fungerer som en sender. En annen direkte installasjon stil anvender et metall-band som circumnavigates innsiden av dekket godt og er festet til en felg dråpe senter sensoren. Både stammen og felgen dråpe sensoren sender et signal til en dekktrykksovervåker som fungerer som en mottaker. Skjermen styrer informasjonen til en strek-enhet som viser et grafisk og /eller digital avlesning av den lave dekk. Avlesning kan identifisere hvilket dekk av sin beliggenhet, og avhengig av TPMS modell og kjøretøy, kan tyde på trykkfallet i pounds per kvadrattomme.
Indirekte TPMS

Indirekte TPMS bruker bilens anti-lock bremser (med litt modifikasjoner) for å sende rotasjonshastigheten på dekket til den integrerte datamaskinen. Hvert kjøretøy hjulet er utstyrt med en ABS-hastighetssensor som overvåker rotasjons dekk hastighet, og når et dekk når den lave grense mellom 8 til 14 psi, krymper den i størrelse, noe som tillater en hurtigere rotasjonshastighet per mil. Jo raskere hastighet er plukket opp av den innebygde datamaskinen, siden den sammenligner den med andre dekk hastigheter, og viser en advarsel på dashbordet. Den indirekte system, selv modifisert til de opprinnelige ABS, har lavere produksjonskostnader enn direkte system.
Begrensninger av Direkte TPMS

Direkte TPMS-sensorer er utstyrt med en liten litium 3-volts batteri som kan vare opp til 10 år. Batteriets levetid avhenger av hvor ofte sensoren sender et rapportering frekvens, samt den omgivende temperatur, hvor-varmere temperaturer enn normalt forkorte levetiden til batteriet. Når en sensor batteriet dør, er det vanlig praksis å erstatte dem alle. Hvis dekkene er erstattet eller roteres, må systemet kalibreres for å indikere den nye plassering av dekket på kjøretøyet. Under en dekkskift, kan sensorene bli skadet av en mekaniker om han er uvitende om bilen har interiør stilk sensorer. Ventilhetter kan ikke endres eller modifiseres på direkte TPMS, siden ventilen stammen fungerer som en antenne.
Begrensning av Indirekte TPMS

Mange av TPMS systemer fra 1999 til 2003 ikke klarer å skille mellom en lav dekk hvis begge dekkene på samme aksel er lav, men leste det samme trykket. Det kan ikke lese en lav dekk på et kjøretøy der alle dekkene er like lav. De er ikke sensitive nok til å lese kaldt vær trykkvariasjoner. Bare noen av de nyeste europeiske indirekte systemer kan finne lavt dekktrykk i enhver kombinasjon. Under dekk erstatning, reparasjon eller rotasjon, må ABS indirekte system kalibrere til rotasjons "signatur" av enkelte dekk. Dette krever sjåføren til å aktivere en reset knapp. Ettermarkedet dekk med lav profil og grunne, vil stive sideveggene ikke lese så korrekt som de lager dekk.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/Aftermarket/tires/98359.html

Previous:
Next:

dekk