Norge bil >> Biler >> Bil Aftermarket alternativer >> dekk >> Content

Hva er årsakene til Støyende dekk?

Kjøring i et kjøretøy med dekkstøy er aldri hyggelig. I tillegg til å forstyrre en ellers rolig tur, støy ofte er ledsaget av vibrasjoner som ytterligere forstyrrer glede av å kjøre bilen. Noen faktorer utenfor din kontroll, som veiforhold, kan skape dekkstøy. Men problemer med dekkene selv ofte er kilde til et høyt kjøretøy. Cupped Dekk

Noen dekk etterhvert begynne å se ut som om små dips er slitt i normalt glatt dekk overflaten. Dette kalles "cupping" og skjer hvis bilen suspensjon systemet ikke fungerer som det skal. Dette fører til at bilen til å sprette, noe som fører til stor slitasje på deler av dekket som traff bakken som bilen spretter. Fall i overflaten føre til at dekkene går ujevnt på veien, genererer en høy lyd.
Mønsterdesign

dekkmønsteret på et sett med dekk kan øke mengden av støy som de produserer. Trå design som er knobby og rufsete, for eksempel de populære på off-road kjøretøyer, ofte er høyere enn sine jevnere kolleger. Noen produsenter gjør effektive off-road dekk som ikke er eksepsjonelt støyende, men en grovere mønster kan føre til økt veistøy hvis det ikke har blitt designet for å minimere lyden.
Feil Inflasjon

Som en skålformet dekk, feil oppblåst dekk trykk mot veien i en ujevn mønster. Dette kan føre til økt dekkstøy, og på en annen tonehøyde som kan være mye mer merkbar. Kjøring på under-oppblåste eller over-oppblåst dekk for en lengre tid vil føre til at slitebanen å slites ujevnt. Dette fører til en tilstand som ligner på cupped dekk, og vil føre til mer veistøy selv etter at dekkene er riktig lufttrykk.
Unnlatelse av å Roter
p Hvis bilens dekk er ikke rotert jevnlig, kan resultatet bli ytterligere veien støy fra dekkene. Dekkene er rotert for å sikre at alle fire dekkene slites jevnt. De fleste produsenter anbefaler dekk rotasjon hver 5000 til 10000 miles. Hvis du unnlater å rotere dekkene, de til slutt vil slites ujevnt og forårsake støy å øke.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/Aftermarket/tires/98358.html

Previous:
Next:

dekk