Norge bil >> Biler >> Bil Aftermarket alternativer >> dekk >> Content

235/75/16 Vs. 245/70/16 dekk Størrelse

Stå ved siden av disken på noen dekk forhandler for en stund, og oddsen er at du vil høre disse ordene mer enn noe annet: "Det er nesten det samme ... vil det passe "Svaret er at ja, selvfølgelig vil det passe, alt er mulig med en TIG-sveiser og en sawzall. Så, er det virkelige spørsmålet "Vil det fungere for bilen min, og det vil passe uten en problemfri?" Tire kode Basics

For de vanlige kodene som brukes i USA og Nord-Amerika, dekk koder alminnelig lest "P235/75R16" og bryte ned slik: P - 235 - /- 75 - R - 16 år. Den første bokstaven betegner dette som passasjer-bildekk, den tre-sifret nummer som følger forteller deg dekkets slitebane bredde i millimeter. En skråstrek-merket skiller dette nummer fra sideforhold, som er dekkets sidevegg høyden uttrykt som en prosent av slitebanen bredde. Følgende "R" forteller deg det er en radial, og de 16 merker dette som et dekk beregnet for en 16-tommers felg.
Fysiske dimensjoner

Noen grunnleggende matematikk kan du bestemme dekkenes fysiske dimensjoner. Først, dividere 235 med 25,4 konvertere slitebanen bredde til inches, deretter multiplisere at ved størrelsesforholdet i prosent - eller 0,75 - å bestemme sidevegg høyde. Multipliser sidevegg høyde av to - det er en topp og en bunn sidevegg - og legge felgen diameter, og du har den samlede dekk diameter. De P235/75R16 måler 9,25 inches bred, har en 6,93-tommers sidevegg og en total diameter på 29,87 inches. De P245/70R16 måler 9,65 inches bred, har en 6,75-tommers sidevegg og en total diameter på 29,50 inches.

Applications

Ser vi på tallene ovenfor , kan du se at P245/70R16 's slitebanen er 0,40 tommer - nesten en halv tomme - bredere, og dets sideveggene er ca 0,20-tommers kortere. Dette er trolig en mer prestasjonsorientert dekk enn høyere og tynnere P235/70R16, men ganske høy total diameter markerer det som mer egnet til å bruke på en liten SUV eller crossover enn en bil. Vi sier "liten" SUV fordi større SUVer bruker vanligvis LT eller "lett lastebil" karakter dekk, i fravær av et prefiks, kan du forvente dekket for å møte bil, ikke lett lastebil, standarder. Den P245 er kortere sidevegg vil flex mindre for raskere håndtering respons, og den ekstra gummi burde gi deg litt mer i svinger grep.
Montering og håndtering

Du vil ikke møter for mange problemer som bytter til P235 til P245 på en felg designet for P235. Dekkets sidevegg flex gir litt slingringsmonn i forhold til montering, og du kan vanligvis gå omtrent en tomme større og opp til 0,50-tommers skinner avhengig sideveggen høyde. Så, vil P235 jobbe på en felg designet for en P245, men bare litt. I dette programmet, er det P245 litt høyere slitebane-to-rim-bredde-forhold og kortere sidevegg bør gi mer presis styrerespons med en ganske forutsigbar og lineær breakaway på dekkets svinger grenser. Den P235 på en P245 rim, men vil trolig svare tregere og bryte ut som glass ved grensen.
Speedometer, akselerasjon og Computer Controls
p Det skal være liten til ingen endring i speedometer lesing, det kan lese så mye som en mph lav med de kortere P245s på en 80 mph road hastighet. Den P245 er 1,3 prosent mindre omkrets vil slippe effektiv girutveksling med samme beløp, som du kan føle deg som en liten bump i akselerasjon på streken. Hvis du er "svimlende" dekkene ved å installere P245s på ryggen og P235s på forsiden - eller omvendt - da kan du oppleve en liten feil med blokkeringsfrie bremser, all-wheel-drive, traction-kontroll og stabilitet kontrollsystemer. Avhengig av presisjon av systemet, en 1,3 prosent forskjell i front-til-bakside hjulhastighet kan være nok til å forvirre datamaskin og forårsake at systemer for å handle opp. Endre dekkdimensjoner kan også ugyldiggjøre bilens garanti.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/Aftermarket/tires/98357.html

Previous:
Next:

dekk