Norge bil >> Biler >> Bil Aftermarket alternativer >> dekk >> Content

Hvordan mengden av luft i et dekk påvirker Speed ​​

Mange myter er sirkulerer der ute angående dekk, kanskje ingen som er mer relevant eller farligere enn de som gjelder lufttrykk. Mens det er sant at du jekker dekkets lufttrykk opp kan redusere rullemotstanden og strømforbruk i fart, er det enkle faktum at dette vil redusere dekkenes trygt toppfart. Air Pressure and Resistance

Sette til side alle de små praktiske problemer som "Vil min dekk eksplodere hvis jeg øker lufttrykket for mye?" Og "Hva er trygg grense for dekk mitt på en gitt hastighet? "dette spørsmålet handler om å øke eller redusere dekkets rullemotstand ved å endre lufttrykket i dekkene. Avtagende dekktrykk flater ut dekket, og dermed kontaktflaten. Dette setter mer gummi på veien, noe som øker dekkets veigrep, men også sin rullemotstand. Økende dekktrykk gjør at dekket "hardere", som resulterer i en lineær reduksjon av rullemotstand og en reduksjon i effektbehovet.
Variabler
p Det er ingen måte å vite nøyaktig hvor mye øker en gitt dekkets lufttrykk kommer til å påvirke sine teoretiske kraftbehov uten factoring i en rekke variabler. For dette eksempelet, vil vi bruke en 3500-kilos bil med en aerodynamisk frontal området - dens "skygge" når sett forfra - 20 kvadratmeter, en koeffisient av dra på 0,34, et drivverk effektivitet på 95 prosent , koeffisient dra areal på 6,8 kvadratmeter og en motor virkningsgrad på 22 prosent. Alt som kanskje ikke bety mye for deg, men det er viktig når vi ser på beregningene. Koeffisienten til rullemotstand - en faktor definert som den energien tapt når dekket ruller - vi vil bruke for kalibrering er en ganske typisk 0,00106 Bygdeforskning
rullemotstand og Coasting.

En av de beste måten å kvantifisere rullemotstand er ved å sammenligne hvor langt en bestemt bil kan kysten når dekkene er oppblåst eller oppblåst. Denne prosedyren - mens ikke industristandarden - er en veldig praktisk måte å sammenligne forskjellen. For eksempel, vil vi si at når gassen slippes ved 60 mph, en gitt bil vil coast 620 meter med standard 35 psi. Observerte målinger tyder på at det vil kysten 480 meter på 20 psi, 525 meter ved 25 psi, 639 meter ved 40 psi og 700 meter ved 55 psi. Det er en observert økning i rullemotstand på 29 prosent på 20 mph og 18 prosent ved 25 psi, og en nedgang på 3 prosent ved 40 psi og 12 prosent ved 55 psi.
Rullemotstand og Strøm Krav

Effektene av rullemotstand, og dermed effekten av å øke eller redusere dekktrykket, øker med hastighet. For eksempel, ville bilen nevnt ovenfor trenger 10.57 hestekrefter til å gå 60 km /h, 47.16 hestekrefter til å gå 100 km /h, 157 hestekrefter til å gå 150 km /h og 371 hestekrefter til å gå 200 mph. Hvis vi redusere dekktrykket til 20 psi gitt variablene ovenfor, ender vi opp som trengte 0,20 mer hestekrefter til å gå 60 km /h, 0,68 mer å gå 150 km /h og 0,83 mer å gå 200 mph. På motsatt ende av skalaen, økende press til 55 psi - avtagende rullemotstanden med 12 prosent over base - som betyr at du trenger 0,08 mindre hestekrefter for å gå 60 km /h, 0,12 mindre å gå 100 km /h eller 150 mph og 0,25 mindre hestekrefter å gå 200 mph.
Hva det koker ned til

Så hva betyr alt som matematikk i den virkelige verden så langt toppfart er bekymret? Vel, med tanke på at det er bare ca 1 hestekrefter er verdt av forskjellen i effektbehov mellom vår hypotetiske bil på 200 mph med 20 psi for inflasjon vs 55 psi, gevinstene i toppfart involvert virke ganske minimal vurderer risikoen. Ved hastigheter som disse, ville en hestekrefter ikke engang kjøpe deg en eneste mph i ekstra toppfart. Hva slippe eller heve dekktrykk som langt under eller over fabrikken vurdering kan gjøre, er imidlertid føre til at dekkene til å mislykkes katastrofalt før du noen gang komme nær bilens toppfart. Du kan realisere en målbar forskjell i drivstofføkonomi med super-hard dekk - muligens så mye som 12 prosent hvis du kommer med disse eksempel tall - ved lavere hastigheter, men det er egentlig ikke verdt risikoen for katastrofe ved høyere hastigheter.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/Aftermarket/tires/98354.html

Previous:
Next:

dekk